Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Udruga ZAMISLI proslavila 10 godina

Udruga ZAMISLI danas, 30. lipnja, svečano obilježava 10 godina djelovanja u promicanju kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom i informiranju mladih. Svečana proslava održana je u Hrvatskom saboru s početkom u 11 sati, a okupili su se aktivisti i prijatelji Udruge.


Udrugu je 2005. godine osnovalo devet mladih entuzijasta s ciljem poticanja mladih s invaliditetom na uključivanje u sustav obrazovanja te je kroz rad udruge osnovan Centar podrške osobama s invaliditetom kroz koji pružamo podršku u obliku prijevoza, asistenata, daktilografa, prilagodbe literature i savjetovanja.
Od 2008. godine Udruga ZAMISLI usmjerila se i na područje informiranja mladih te je osnovan Info-centar za mlade Zagreb koji danas djeluje kao regionalni.
Kroz deset godina mladi i osobe s invaliditetom imali su priliku zajedno raditi i djelovati te danas Udruga zapošljava 15 osoba, koordinira s 40 volontera i uključuje 20 studenata koji radom u Udruzi stječu radne navike.
Udruga svojim radom pruža podršku za 43 studenata s invaliditetom, osigurava pet asistenata za osobe s najtežim invaliditetom te osnažuje i informira 1500 mladih godišnje.
Kontinuirani rad uspješno održava zahvaljujući suradnicima, donatorima i korisnicima koji im daju povjerenje i podršku sve ove godine.
Udruga ZAMISLI posebno zahvaljuje medijima koji kontinuirano prate provedbe aktivnosti projekata i informiraju javnost o raspoloživim mogućnostima koje ona pruža.
Svjetlana Marijon, predsjednica udruge