Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.

Projekt 28. zvjezdica podržan je od strane EU kroz program IPA INFO 2011.

Trajanje projekta: 15 mjesece, od 1. siječnja 2013. do 31. ožujka 2014.
Nositelj projekta: PRONI Centar za socijalno podučavanje
Partneri: Udruga ZAMISLI iz Zagreba i INFOZONA iz Splita
Suradnik: Udruga gluhoslijepih osoba grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije
Područje provedbe projekta: Sjeverozapadna, Panonska i Jadranska Hrvatska; gradovi Osijek, Zagreb i Split

Ciljana skupina: mladi od 16 do 24 godine, srednjoškolci, studenti i mladi s manje mogućnosti, posebice s otoka i područja od posebne državne skrbi, nezaposleni mladi i predstavnici mladih s invaliditetom.

Opći cilj projekta: podići razinu razumjevanja i prihvaćanja europskih vrijednosti i standarda među mladim ljudima i široj javnosti, kroz podizanje svijesti i doprinosa javnim raspravama.

Specifični cilj: motivirati sudjelovanje mladih, zainteresirati ih i razbiti predrasude o Europskoj uniji, kroz dizajniranje i provedbu kreativnih i interaktivnih metoda učenja, informiranja i promocije dobrobiti unutar EU.

Očekivani rezultati:
1. povećana razina pristupa informacijama, razumjevanja i osobnog znanja ciljne skupine o europskim temama relevantnim za mlade ljude i sudjelovanje mladih.
2. povećan nivo informiranosti, razumjevanja i prihvaćanja Europskih vrijednosti i standarda šire javnosti, kroz interaktivni pristup
3. promovirane mogućnosti, primjeri dobre prakse i dobrobiti mladih iz EU mladima u Hrvatskoj

Aktivnosti:
1.1. “Masovna diskusija” 252 mladih, po principu "world caffee"-a
1.2. Vršnjačke kreativne prezentacije rezultata diskusije
1.3. Obrazovanje o utjecaju mas-medija i europskim temama
2.1. "Jumbo teasers" i plakati “Prije i poslije” – koje su proizveli prethodno educiranih 12 mladih
2.2. Nadograđene i "linkane" web stranice sa školskim stranicama
2.3. Producirane i provedene radio emisije
3.1. Audio-vizualni proizvod “28. zvjezdica”- dobrobiti iz 27 EU zemalja
3.2. Produkcija i podjela PR materijala

Ukupan trošak projekta:
92.232,13 EUR

Doprinos EU:
82.971,50 EUR – 89,96%

28. zvjezdica u Varaždinu

28. ožujka kroz projekt 28* održana još jedna vršnjačka prezenatcija Masovne diskusije u Privatnoj gimnaziji i Prometnoj i strojarskoj školi u Varaždinu. Prezentaciju su održali učenici Anamarija i Dominik iz Ekonomske i turističke škole Daruvar. Na prezentaciji je sudjelovalo 36 učenika.

Više...

 

28. zvjezdica u Dugom Selu

U petak, 21.03., održane su dvije prezentacije u Srednjoj školi Dugo selo, prezentacije je držala Ena učenica 3. razreda te škole. Jedna prezentacija je održana u drugom razredu, a druga u četvrtom razredu.

Više...

 

28. zvjezdica u Varaždinu

U srijedu, 19. ožujka 2014. godine, u Gospodarskoj školi Varaždin održana je vršnjačka prezentacija Masovne diskusije u sklopu projekta 28*.

Više...

 

28. zvjezdica u Ogulinu

U ponedjeljak, 17. ožujka 2014. godine, u Gimnaziji Bernardina Frankopana u Ogulinu održana je vršnjačka prezentacija Masovne diskusije u sklopu projekta 28*.

Više...

 

28. zvjezdica u Koprivnici

U četvrtak, 13. ožujka 2014., u sklopu projekta 28*, Karla učenica 4. razreda Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić Grada održala je dvije vršnjačke prezentacije Masovne diskusije u Koprivnici.

Više...

 

28. zvjezdica u Bjelovaru

26. ožujka kroz projekt 28* održana još jedna vršnjačka prezenatcija Masovne diskusije u Obrtničkoj školi u Bjelovaru. Prezentaciju su održali učenici Noel iz Ekonomske škole iz Zagrebe te Zvonimira iz Gimnazije iz Čakovca. Na prezentaciji je sudjelovalo 44 učenika.

Više...

 

28. zvjezdica u Krapini

U četvrtak, 20. ožujka 2014. godine, u Srednjoj školi Krapina, Anamarija (Mia) održala je prezentaciju Masovne diskusije u sklopu projekta 28* pred 18 učenika. Mia je studentica I. godine Pravnog fakulteta.

Više...

 

28. zvjezdica u Bjelovaru

Anamarija Bačvar, učenica Ekonomske i turističke škole Daruvar, u ponedjeljak, 17.ožujka 2014. godine, održala je vršnjačku prezentaciju u dvije škole u Bjelovaru.

Više...

 

28. zvjezdica u Čakovcu

Još jedna učenička prezentacija Masovne diskusije održana je u subotu, 15. ožujka 2014., u Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu.
Na vršnjačkoj prezentaciji Masovne diskusije u sklopu projekta 28* bilo je prisutno 42 učenika, a prezentaciju je držala Zvonimira učenica te škole.

Više...

 

28. zvjezdica u Hotelijersko-turističkoj školi

Još jedna učenička prezentacija Masovne diskusije održana je jučer, 06.ožujka 2014., u srednjoj Hoteljersko-turističkoj školi Zagreb.
06. ožujka 2014. održala se vršnjačka prezentacija Masovne diskusije u sklopu projekta 28* u Hoteljersko - turističkoj školi Zagreb koju su održali učenici Anamarija i Dominik iz Ekonomske i turističke škole Daruvar. Na prezentaciji je sudjelovalo 23 učenika.

Više...