Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Pripreme za Ekonomski fakultet

( od 25. 6. - 6.7.)

Pripreme za Ekonomski fakultet održavaju se u X gimnaziji. Na ulazu ima 16 stepenica pa ulazim tako da me dva prijatelja prime ispod ruku pa me uvedu, a treći unese kolica. Unutrašnjost je potpuno prilagođena za kolica, imaju WC, lift kojim se može gore, ali ne može dolje bez posebne kartice. Prvi dan kad sam došao na predavanja to nisam znao. Tako da sam otišao do ravnateljice gimnazije da mi da karticu s kojom se mogu koristiti liftom. Dala mi je karticu pa sam mogao otići van na odmor. Kada sam se vraćao na predavanje prišao mi je portir i pitao me koju ja funkciju imam u gimnaziji; pitao me da li sam novi zaposlenik, mislio je da radim gore kod ravnateljice, a ja sam mu odgovorio da samo idem na pripreme. U Gimnaziju me prvi tjedan vozio ZET- ov kombi koji sam uvijek naručivao za sutradan i nijedan dan ga nisam mogao dobiti na vrijeme pa sam stalno kasnio na prvi sat predavanja.
 
Na pripremama se radi punom parom. Imamo pripreme iz hrvatskog jezika, matematike i informatike. Radi se tako da rješavamo zadatke iz skripti prijašnjih godina. Iz matematike smo obradili zadatke iz 2003/04 god., kao i iz hrvatskog jezika. Hrvatski radimo na način da najprije zaokružimo tridesetak odgovora a zatim s profesoricom ispravljamo, ona nam objašnjava što je važno za to pitanje. Iz matematike isto rješavamo zadatke iz prijašnih godina. Za informatiku imamo skriptu u kojoj je sadržaj koji se pojavljuje na prijemnom i pitanja su vezana za svaku lekciju. Profesorica iz informatike malo je čudna. Malo previše «pljuje» po ekonomistima, a uzvisuje svoje zanimanje. Govori da za ekonomiste idu oni ljudi koji ne znaju što će sa sobom pa to upisuju.
 
Sve u svemu pripreme su mi se jako svidjele i mislim da su zamišljene i odražane na vrlo kvalitetan način, te ih svima preporučam.