Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Rukonogomet

Rukonogomet je nastao na satovima tjelesne i zdravstvene kulture kada smo igrali badminton, jer neki od nas nisu mogli držati reket. Nekoliko nas se izdvojilo i uzelo odbojkašku loptu te počelo pucati rukom po golu. I tako iz sata u sat sve nas je više počelo biti na toj strani, jer je igra postajala sve zanimljivija i svi smo mogli barem malo sudjelovati. Još k tome svaki od nas voli nogomet i sve bi dali da ga mogu igrati, a ta igra nas je toliko asocirala na nogomet da joj nismo mogli odoljeti, i to je bio dodatni motiv. Tako inspirirani nogometom počeli smo umjesto nogama dodavati se rukama između sebe, izvoditi atraktivne poteze, igra se počela razvijati s jednoga gola na dva. Tako smo iz običnog pucanja po golu dobili aktivnu igru koju smo nazvali rukonogometom, što bi značilo igranje nogometa za osobe s invaliditetom koji imaju tjelesna oštećenja. Našli smo način da sebi prilagodimo igranje nogometa bez obzira na naš hendikep. 
  
Od početka naša je ideja bila da se ovaj «šport» prezentira na ostale centre u Hrvatskoj i šire. Dok smo bili u Dubravi svi na okupu to je još nekako i funkcioniralo jer smo stalno dahtali profesorima za vrat, stalnim pritiscima smo zajedno uspijevali to voditi, a oni su obećavali da će se pobrinut da se to širi. Međutim kako smo se mi razilazili iz Dubrave to je polako gubilo svoj značaj a profesori su brzo izgubili zanimanje.
 
Sada je nama cilj da se taj još nepriznati šport proširi po većim gradovima naše domovine, da ga prezentiramo i da ljudi čuju za taj šport, da vide kako se igra i na koji način, kako bi i ostali mogli uživati u svemu tome, da se zna što je to i da ne padne u zaborav.
 
Kako bi sve to mogli ostvariti potrebna nam je, za početak, osnovati športsku sekciju unutar udruge. Računali smo da nam tu naša udruga Zamisli može pomoći jer svi su mladi, puni života i spremni su uvijek dokazati da oni to mogu i žele raditi; da nisu manje vrijedni od drugih i da ih se ne može lako isključit iz života te da su spremni prilagoditi svijet u kojem živimo da bi život što bolje i kvalitetnije proživjeli. A upravo i mi sebe vidimo tu kao jedne od njih.