Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

IV. ljetni kamp za mlade s invaliditetom

Kao što u aktualnostima na web stranici Udruge Zamisli i piše, od 24. 7. do 31. 7. 2008. godine u kampu Ježevac na Krku održan je Četvrti ljetni kamp za mlade s invaliditetom. Okupili smo se u nešto manjem broju nego lani, bilo nas je svega devet, a cilj je bio osmisliti način obilježavanja 3. prosinca – Međunarodnog dana osoba s invaliditetom te kroz edukativne radionice preispitati ulogu prisutnih članova u Udruzi.
 
Svečano otvaranje Kampa započelo je u petak, 25. 7. 2008. u 10,00 h susretom s gradonačelnikom Grada Krka, gospodinom Darijom Vasilićem. Na obostrano zadovoljstvo, susret je održan upravo u uredu gradonačelnika, jer je nedavno rekonstruiran i prilagođen prilaz glavnom ulazu u zgradu Gradske Uprave, te postavljen lift kako bi i osobama s invaliditetom bila omogućena komunikacija s prostorijama na prvom katu.
 
Razmijenili smo što smo naučili mi o Gradu, Gradonačelnik o nama, međusobno se darivali i poželjeli puno uspijeha u budućem radu, ali smo nagovijestili buduću suradnju i na drugim aktivnostima Udruge, ne samo na «Ljetnom kampu za mlade s invaliditetom».
 
Subotu i nedjelju smo iskoristili za obilazak okolnih mjesta. Tako smo u subotu bili u Puntu, prošetali rivom te brodićem otišli do Košljuna – šumovitog otočića poznatog po franjevačkom samostanu, muzeju s etnografskom zbirkom, ... U nedjelju smo se uputili na sjeveroistočni dio otoka i posjetili Dobrinj čije autohtone stare kamene kuće i uske kamene ulice odišu nekim posebnim mirom i tišinom. Tamošnji stanovnici savjetovali su nam da svakako posjetimo obližnje mjestašce, Gornja Hlapa, gdje se baš taj dan održavala Sveta Misa u čast zaštitnice Sv. Ane, a sve na lokalnom dijalektu. Nakon mise, otišli smo do Šila.
 
Ponedjeljak, utorak i srijeda protekli su u radnom ozračju. Budili smo se rano ujutro te nakon zajedničkog doručka odlazili na radionice. Održavale su se u Maloj vijećnici Grada Krka (u zgradi Gradske Uprave), a bile koncipirane na način da uz pomoć trenerice i iskusnijih članova Udruge proširimo svoja znanja i vidike, dobijemo nove korisne informacije, aktiviramo se, te tako pridonesemo razvoju sebe ali i Udruge.
 
Poslijepodnevne i večernje sate iskoristili smo za odlazak na plažu, šetnje, posjet nekom od brojnih kulturnih događanja u gradu i sl. Posjetio nas je novinar Gradskog web portala Grada Krka
,susreli smo se s članovima Udruge mladih «Maslina», a u srijedu su nas posjetili članovi riječke Udruge za mlade i studente s invaliditetom PGŽ "Znam"
 
Došao je i četvrtak – dan kad je gradu i kampu trebalo reći "doviđenja", pospremiti stvari i krenuti na put prema doma.
   
I što reći za kraj, osim da se tih tjedan dana boravka na Krku pamti i da se već sada veselimo idućem, jubilarnom Petom Kampu.