Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Slušam, dakle vidim

U sklopu projekta «Slušam, dakle vidim» u studenom i prosincu 2007. prilagodili smo tri filma. Kinoprojekcija za slijepe, filma "Pjevajte nešto ljubavno", održana je 10. prosinca u CineStaru Zagreb na Međunarodni dan ljudskih prava. Naracija filmova "Babel" i "Miris žene" snimljena je na DVD. Ti će se filmovi također prezentirati slijepim osobama. U pripremi je i četvrti film, "Moram spavat anđele", čija će premijera u kinima biti u veljači. Ovo će biti prvi hrvatski film koji će prilikom svog prvog prikazivanja istovremeno imati i naraciju za slijepe osobe.
 
Dijaloge za "Babel" čitala je Barbara Nola, koja se tada po prvi puta susrela s prilagodbom filma slijepim osobama, a nakon toga snimila je i naraciju za film "Miris žene". Prilikom snimanja naracije u studiju se nalaze slijepa osoba, osoba koja vidi, tehničar i narator, a sve iz razloga kako bismo što kvalitetnije prilagodili film slijepoj osobi.
 
Naraciju za film "Babel" snimao je već iskusni narator Goran Grgić. Film "Pjevajte nešto ljubavno" prvi je hrvatski film prilagođen slijepim osobama. Naraciju za ovaj film snimao je Damir Markovina, koji je za film "Miris žene" čitao dijaloge.
 
Projekt je financiran od Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Grada Zagreb.