Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente

Prilagodba literature za slijepe i  slabovidne studenteZavršio je projekt prilagodbe literature koji su u suradnji odradili Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (osnovana pri Ministarstvu Znanosti, obrazovanja i športa) i Udruga Zamisli.

 

Projekt je trajao od ožujka do prosinca 2009. U tom periodu radila se prilagodba literature u digitalni oblik za sve slijepe i slabovidne studente koji su je zatražili, na nivou Republike Hrvatske. Slijepi i slabovidni studenti ravnopravno studiraju i uče ako imaju potrebnu literaturu u digitalnom formatu, te im njihovo osobno računalo pomoću govornog programa čita tekst sa ekrana. Read More Digitalizirano je 230 knjiga, djelova knjiga ili skripti,¸ ovisno o tome što je student zatražio. Iako je projekt završio, literatura se i dalje kontinuirano prilagođava, te i ovim putem pozivamo sve studente koji imaju potrebu za prilagođenom literaturom da nam se obrate.