Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Sastanak sa studenticama socijalnog rada

#Sastanak sa studenticama Studijskog centra socijalnog rada, prošlog je četvrtka bio ugodno druženje. Devetero članova udruge Zamisli i isto toliko budućih socijalnih radnica, na upoznavanju su i službeno započeli druženje koje će trajati sljedeća dva i pol mjeseca. Bio je to jedan od tri sastanka, kojim je skupina studenata druge godine socijalnog rada, u sklopu kolegija rad s pojedincem, započela praksu u udruzi Zamisli.

 

Kroz upoznavanje u paru saznali smo ponešto jedni o drugima, nakon čega je bio zadatak da svatko od sudionika predstavi osobu s kojom se upoznao. Naravno, nismo zapamtili sve što je rečeno tijekom pet minuta početnog upoznavanja. Sljedećih mjeseci druženje će biti najvećim dijelom povezano sa studiranjem. Budući socijalni radnici će na taj način saznati kako izgleda studentski život mladih s invaliditetom i po čemu se razlikuje od života ostalih studenata.  
Oni će korisnicima biti tehnička podrška kako bi spomenute razlike bile što manje. Na taj način će prilagoditi okolinu svojih korisnika, te će studenti s invaliditetom moći izvršavati svoje obveze, bez većine prepreka s kojima se svakodnevno susreću. Osim na fakultetu, družit ćemo se na raznim aktivnostima, koje su naši zajednički interesi.
 
Ovakvo druženje svim je studentima, i budućim socijalnim radnicima i korisnicima, veliki izazov. Na ovaj način će dobiti uvid u to što mogu očekivati u budućem poslu, dok će korisnici iskusiti što znači studirati ravnopravno sa ostalim kolegama. Stoga će zajedničko druženje biti na obostranu korist, te će zasigurno biti i početak nekih novih prijateljstava.
 
####
###