Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

FB Vijest EURODESK

U petak, 31. ožujka, Udruga ZAMISLI je u svojstvu EURODESK multiplikatora posjetila Srednju strukovnu školu u Velikoj Gorici i družili se sa učenicima. U sklopu jednog vrlo zanimljivog predavanja učenicima je predstavljena udruga, EURODESK te razne mogućnosti za razmjenu, praksu, volontiranje i slične aktivnosti širom Europe, a kroz programe EU kao što je ERASMUS +, EVS.

Većina ovih učenika i učenica do sada je putovalo izvan Lijepe naše, ali i diljem Hrvatske te su pokazali interes za ovakvim načinom putovanja. Osim što smo im objasnili program Erasmus +, Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli i Ante Martić, Voditelj Odjela za mlade rekli su nešto više o volontiranju.

Iako su česte predrasude da se radi o neplaćenom radu, volontiranje u ovakvim projektima znači plaćeno putovanje i boravak, ali i mogućnost novih poznastava, druženje, učenje stranih jezika i jedno prekrasno iskustvo koje će sudionici moći ponijeti kući te iskoristiti u životu i u traženju posla.

 

Upravo to su bili razlozi da dio maturanata izrazi želju uključiti se u projekt SHINE (Sport, Health, Innovation and Nutrition for Europe) kroz koji se organizira putovanje u Varbovo, u Bugarsku od 8. do 15 srpnja. Tim programom želi se  mlade od 18 do 30 godina učiti o zdravom načinu života te podići njihovu svijest o dobrobitima zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti. Mladima će se omogućiti samostalno provođenje zdravog načina ponašanja u svakodnevnom životu.

Uz Svjetlanu Marijon, na predavanju su sudjelovali, Ante Martić, Ivona Šeparović i Ivana Kuzmanić iz Udruge Zamisli te Ana Peternac Bučan iz Info-centra za mlade Velika Gorica.