Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Održano predavanje Ženske autobiografije

Predavanje Ženske autobiografije održala je Marija Ott Franolić 29. 10. u prostoru Centra za ženske studije (Dolac 8/1).

Predavanje se odvija u okviru projekta Obična čitateljica koji u partnerskoj suradnji provode Centar za ženske studije, Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom, Zamisli i HUPRT.

O predavanju Marije Ott Franolić: Ženske autobiografije

Ženske nam autobiografije otkrivaju prohujale ženske živote, otvaraju prozore njihovih misli, čežnji i stremljenja. Kako su živjele žene u prošlosti, i što su zapisivale o svojim životima? Jesu li autobiografije mogle biti njihova utočišta – mjesta za zapisivanje zabranjenih, nedoličnih misli, ili su i u tekstu zadovoljavale nametnute konvencije, i koje su teme ostale nenapisane, neizrečene? Što nam te autobiografije mogu reći o njihovim autoricama, i kako se njihove misli i teme odnose na žene danas? Koje su žene pisale autobiografske tekstove, i kome su ih namijenile?

Program je financiran sredstvima Grada Zagreba.