Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Prijave za YIntro – Stepping into Youth Information

U Zagrebu u periodu 10.11.-15.11.2015. održat će se uvodni trening u informiranje mladih, YIntro – Stepping into Youth Information. Glavni cilj treninga je pružiti sudionicima osnovne vještine i znanja u području informiranja mladih i time doprinijeti kvaliteti pružanja usluga u području informiranja i savjetovanja mladih.

Kako ovakav oblik treninga ima cilj upoznati sudionike s osnovnim područjima informiranja mladih, u 17 tematskih područja, sudionici će se baviti raznim aspektima rada u području informiranja mladih, počevši od definiranja ključnih termina i principa do rada na promoviranju aktivnosti i umrežavanju. Svi materijali potrebni za trening bit će prilagođeni nacionalnoj razini, a cijeli program odvijat će se na hrvatskom jeziku.

Svakom sudioniku koji uspješno završi trening dodijelit će se međunarodni ERYICA YIntro certifikat.

Trening će se odvijati prema standardima ERYICA-e ( Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih), koristit će se neformalne metode rada, metodologija i tematika koju je razvila ERYICA kako bi se osiguralo aktivno sudjelovanje svih sudionika treninga, a vodit će ga dva certificirana trenera.

Udruga ZAMISLI kroz Regionalni info-centar za mlade Zagreb umrežena je u Zajednicu informativnih centara za mlade u Hrvatskoj nacionalnu organizaciju informativnih centara za mlade putem koje smo učlanjeni u Europsku agenciju za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA).

Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) je neprofitna međunarodna organizacija sa sjedištem u Luxemburgu osnovana 17. travnja 1986 u Madridu. Agenciju čine 33 organizacije i zajednice organizacija koje djeluju kroz više od 7500 informativnih centara za mlade u 28 država Europe. Cilj organizacije je razvoj, potpora i promicanje kvalitete sveukupne politike za mlade i informacije, kao i u praksi na svim razinama, kako bi se zadovoljile potrebe za informiranjem mladih u Europi, uz primjenu načela Europske povelje o informiranju mladih.

 

Prijaviti se mogu:

- osobe koje rade s mladima / volonteri direktno uključeni u aktivnosti informiranja mladih

- oni koji su u mogućnosti sudjelovati u cjelokupnom programu treninga

- te su spremni primijeniti naučeno u području informiranja i savjetovanja mladih u daljnjem radu nakon završetka treninga.

 

Mjesto i vrijeme održavanja treninga: Pivnica Medvedgrad, Ilica 49, svaki dan od 9 do 17

 

Troškove puta, osvježenja i obroka snose sami sudionici, dok će Udruga Zamisli pokriti troškove prostora dvorane, trenera, radnih materijala i certifikata.

 

Prijavni obrazac nalazi se na linku: http://goo.gl/forms/BsPqzCVhgT, a prijavu je potrebno ispuniti najkasnije do ponedjeljka, 9. studenog 2015. do 12:00 sati.

 

Program treninga možete pronaći OVDJE.