Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Pravo osoba s invaliditetom na život u zajednici

23. studenog 2015. sudjelovali smo na stručnom skupu naziva "Pravo osoba s invaliditetom na život u zajednici - gdje, s kim i kako?" u organizaciji Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Cilj stručnog skupa bio je okupiti predstavnike državnih tijela i jedinica lokalne i regionalne samouprave te organizacija civilnog društva u svrhu poboljšanja položaja osoba s invaliditetom u području stanovanja uz podršku odnosno prava na život u zajednici.
Svrha skupa bila je upozoriti na kršenje prava osoba s invaliditetom na život u zajednici, prema vlastitom izboru, uz podršku i potrebne usluge.
Na stručnom skupu svjedočilo se osobnim iskustvima mladih osoba s invaliditetom kojima zbog nedostatka usluga koje su im potrebne kako bi mogle samostalno živjeti, su smještene u domove za starije i nemoćne ili, kako ih zovu, centre za rehabilitaciju u kojima ne dobivaju odgovarajuću skrb.