Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Slijepi žene izvode na predstavu Malena

Kazalište "Gavella" je otvorilo svoja vrata osobama oštećenog vida, a Udruga ZAMISLI osigurava naraciju za predstavu Malena Mislava Brečića koja igra 8. ožujka u 19.30 sati. Udruga Zamisli, kroz projekt "Slušam, dakle vidim", u suradnji s Gradskim kazalištem Gavella nastavlja prilagodbu kazališnih predstava za populaciju oštećenog vida pomoću naracije.

 

Zvučni opis radnje na sceni, između dijaloga, odnosno sve ono što osoba oštećenog vida ne može samostalno pratiti iz onoga što čuje, prepričava se, uživo, iz tonske kabine kazališta, a zainteresirani u publici prate pomoću slušalica i prijamnika.

Zahvaljujući poticaju zapošljavanja mladih i osoba s invaliditetom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Udruga ZAMISLI zaposlila je dvije osobe koje rade na pripremi naracije, a suradnja sa studentima glume Akademije dramskih umjetnosti osigurava čitanje uživo.

Svim ženama čestitamo njihov dan, a ženama s oštećenjem vida želimo da imaju što više jednakosti u zajednici u kojoj žive poručuje Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli.

Ova izvedba nastavak je uspješne suradnje i jedna je u nizi predstava koje će kroz ovu godinu biti prilagođene i dostupne osobama oštećenog vida.

Za više informacija, kontakt: Urednik naracije, Antonio Pavlović, 0977954006