Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Rezultat partnerske suradnje u Velikoj Gorici i Novom Čiču

U srijedu, 22. ožujka, službeno je otvoren Info-centar za mlade Velika Gorica i Info-točka Čiče u Novom Čiču. U sklopu press konferencije koja se održala u Goričkom klubu mladih (prostoru u kojem je i Info-centar za mlade), s par riječi obratili su se Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli, Goran Grgić, kazališni, televizijski i filmski glumac, Stipo Duvnjak, voditelj KUD-a Čiče te gradonačelnik grada Velike Gorice, Dražen Barišić. Moderatorica presice bila je Mirna Gajski Jolić, prof. socijalna pedagoginja.

 

Nakon „službenijeg“ dijela proslavu otvaranja proslava se preselila u Info-točku za mlade "Čiče" u Novom Čiču. Prisutni su mogli uživati u zabavnom programu u kojem se predstavio KUD Čiče kroz pjesmu i ples, a članovi KUD-a i učenici 8. razreda OŠ Novo Čiče prikazali su mogućost robotike. Lokalni info-centar za mlade Velika Gorica projekt je Udruge Zamisli u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i KUD-om „ČIČE“ uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj i svrha projekta Lokalni Info-centar za mlade Velika Gorica i uz to Info-točke Čiče u Novom Čiču je uspostava sustava informiranja mladih na području Grada Velike Gorice, kako centra tako i njegovog ruralnog zaleđa. Kroz info-centar i info-točku želi se osigurati sustavno informiranje mladih u gradu Velikoj Gorici, omogućiti pristup objedinjenim informacijama na jednom mjestu i uz isturenu info-točku, osigurati svu potrebnu podršku u pronalaženju odgovora na pitanja koje se odnose na problematiku mladih te povezati Info centar za mlade Velika Gorica i Info točku Čiče, Novo Čiče sa Goričkim klubom mladih.

Provedbom projekta mladi će dobiti mjesto gdje se mogu informirati, dobiti točnu i provjerenu te prije svega besplatnu informaciju, podršku i oslonac.