Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Osobe s invaliditetom u Hrvatskoj

U RH ima 511850; 60% muških i 40% ženskih; čine 11,9% ukupnog stanovništva RH. Statistika prikazuje stanje u travnju prema evidenciji hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Oko 63% osoba s invaliditetom, prema dostupnim podacima o obrazovanju, nema završenu osnovnu školu ili ima samo osnovnoškolsko obrazovanje. Oko 28% ima srednju stručnu spremu dok je 3% osoba s visokom ili višom stručnom spremom.

Osobe s invaliditetom, prema dostupnim podacima sustava socijalne skrbi, u najvećem broju (80%) žive u obitelji dok ih oko 17% živi samo. Najčešće vrste oštećenja su oštećenja lokomotornog sustava i duševni poremećaji.

Koga zanima više na izvoru: https://www.hzjz.hr/wp-conte…/uploads/…/04/Invalidi_2017.pdf dostupno novo Izvješće o osobama s invaliditetom, s podacima zatečenim na dan 14.03.2017.