Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge




Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

ODRŽAN PRVI PARTNERSKI SASTANAK NA PROJEKTU PRILAGODBA LITERATURE ZA SLIJEPE I SLABOVIDE STUDENTE 5

Udruga Zamisli uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja već petu godinu provodi projekte prilagodbe literature za slijepe i slabovidne studente.

Projektima je cilj omogućiti studentima s oštećenjem vida priliku za ravnopravno studiranje, odnosno pružiti im pristup svoj literaturi koja im je neophodna za studiranje. Riječ je o dva projekta: „Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente 5.“ koji se provodi u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te „Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente V.“ koji se provodi u partnerstvu s Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilištem u Splitu i Sveučilištem u Rijeci. Prema odobrenim projektima literatura će se prilagođavati za 14 studenata oštećena vida.

29. siječnja 2020. u prostorijama Udruge Zamisli održan je prvi partnerski sastanak na kojem su se predstavnici partnerskih institucija s provoditeljem, Udrugom Zamisli, dogovorili oko tijeka aktivnosti kako bi se svim studentima s oštećenim vidom na navedenim institucijama omogućio pravovremeni pristup prilagođenoj literaturi.