Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Poziv na online konferenciju "Izazovi obiteljskog života osoba s invaliditetom, Hrvatska i EU praksa"

Udruga ZAMISLI u srijedu, 2. prosinca od 11 do 13 sati na ZOOM-u organizira konferenciju "Izazovi obiteljskog života osoba s invaliditetom, Hrvatska i EU praksa".

Konferencija o izazovima obiteljskog života osoba s invaliditetom završna je, peta konferencija u sklopu projekta "Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom". Projekt financira Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Cilj projekta "Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom" je ukazati na izazove s kojima se osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu.

alt

FOTO: pixabay.com

Na konferenciji će biti riječi o izazovima roditeljstva i obiteljskog života osoba s invaliditetom, a neki od njih podijelit će svoja iskustva. Dvojbe počinju već pri osiguravanju uvjeta za zaštitu reproduktivnog zdravlja. Zdravstveno osoblje nedovoljno je educirano za pristup trudnicama s invaliditetom, a ni infrastruktura nije prilagođena. Osim toga, žene i muškarci s invaliditetom nemaju se gdje savjetovati o dugoročnom utjecaju invaliditeta na kvalitetu obiteljskog života. U procesu zasnivanja vlastite obitelji, roditelji s invaliditetom susreću se sa strahom od budućnosti te predrasudama kako članova obitelji tako i društva u cjelini.

Na konferenciji „Izazovi obiteljskog života osoba s invaliditetom, Hrvatska i EU praksa“ će sudjelovati predstavnici institucija i osobe s invaliditetom. Svoja iskustva obiteljskog života i roditeljstva podijelit će: Ana Bulut Križić, Ivana Pašić, Gordana Glibo, Maria Tomić Preiner, Maja Mihelčić i Denis Marijon. U raspravi će se otvoriti pitanja o tome kakva bi podrška roditeljima s invaliditetom u Hrvatskoj trebala biti osigurana. Prijava na konferenciju moguća je do nedjelje (29. studenoga) u 18 sati putem poveznice.