Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Udruga Zamisli i GDK Gavella potpisali partnerstvo na projektu "Slušam, dakle vidim!"

Ozbiljno se kreće u prilagodbu kazališnog repertoara za osobe oštećenoga vida

ovosezonskog kazališnog repertoara za slijepe. Prilagodba kazališnog sadržaja osigurava se kroz projekt „Slušam, dakle vidim“. Aktivnosti projekta se odnose na izradu naracije (opisivanje neverbalnih scena) za kazališne predstave pomoću kojih slijepi mogu samostalno pratiti predstave slušajući naraciju kroz prijamnike odnosno slušalice što osigurava Udruga ZAMISLI, dok GDK Gavella osigurava popust gledateljima iz Udruge ZAMISLI i logističku podršku za osiguravanje naracije tijekom izvedbe predstave. "Mjesečno će jedna izvedba predstave biti prilagođena i dostupna za praćenje slijepima, a do kraja lipnja očekuju se četiri prilagođene predstave" rekao je Boris Svrtan, ravnatelj GDK Gavella koje je otvorila vrata i dalo svesrdnu podršku ovom projetku. Dok Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge ZAMISLI dodaje da će na izradi tekstova naracija raditi stručni suradnici Udruge Zamisli koji su za ovaj posao angažirani zahvaljujući suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Stručna suradnica za prilagodbu Martina Jurišić i urednik naracije Antonio Pavlović zaposleni su zahvaljujući poticajima Garancije za mlade. Naraciju će uživo dok traje predstava čitati profesionalni glumci i studenti glume s Akademije dramskih  umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

"Ovim putem Udruga Zamisli želi približiti gradski kulturni sadržaj osobama oštećena vida, a veliko nam je zadovoljstvo da u takav pothvat Udruga kreće s jednim od najpopularnijih zagrebačkih dramskih kazališta, gradskim dramskim kazalištom Gavella" rekao je Goran Grgić, član Skupštine Udruge Zamisli i savjetnik za prilagodbu kulturnih sadržaja slijepima.