Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Započela priprema naracije za "Malenu"

Spoj moderne bajke i komedije kao najbolji izbor za početak

Ovaj je mjesec stručni tim udruge Zamisli krenuo s pripremom prve predstave za osobe oštećena vida. Na prijedlog i preporuku Gavellina tima, odabrali su predstavu "Malena" u režiji Mislava Brečića.

"Odlučili smo se za predstavu "Malena" jer smo smatrali kako se spoj moderne bajke, komedije i tematiziranje aktulanih društvenih problema, čini najprikladnijim da zaintrigiramo našu ciljanu publiku i da im pripremimo iznenađenje" rekao je Antonio Pavlović, urednik naracije - o kakvom se iznenađenju radi, nije nam otkrio.

Stručna suradnica u prilagodbi, Martina Jurišić, izjavila je kako nisu ni na trenutak sumnjali u izvrstan izbor Gavellina tima te da zasad pripreme narativnih opisa idu dobro te je, uz smijeh, dodala da se nada kako će tako i ostati.

"Odlučili smo se za studente glume zbog naše dugogodišnje suradnje s Odsjekom dramturgije, ali i kao upoznavanje šire javnosti s procesom prilagodbe kazališnih predstava za osobe s oštećenim vidimo, a smatramo kako će to posebno korisititi studentima/icama glume. Tako se našem tim pirdružila i Petra Tunjić koja će interpretirati prilagodbu predstave 'Malena'" izjavila je predsjednica udruge Zamisli, Svjetlana Marijan.

Čini se kako nam zasada preostaje samo pričekati konačni proizvod i vidjeti iznenađenje koje sprema tim Udruge Zamisli.