Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Malenu su gledali i slijepi!

Slijepi su sa svojim pratnjama imali priliku u potpunosti pogledati predstavu "Malena"

Šestero je slijepih osoba sa svojim pratnjam imalo u utorak priliku samostalno gledati predstavu "Malena" s naracijom u Gradskom dramskom kazalištu Gavella. Slijepi su naraciju slušali kroz slušalice odnosno prijamnike, a već unaprijed pripremljen tekst od strane stručnih suradnika u Zamisli, Martine Jurišić i Antonija Pavlovića, čitala je studentica glume na Akademiji dramskih umjetnosti - Petra Tunjić.

Nakon same predstave organizirano je druženje i razmjena komentara svih prisutnih slijepih osoba, a povratne informacije sugeriraju kako su slijepi željni prilagođenog kulturnog sadržaja te uključivanja u gradski kulturni život bez ikakvih prepreka. "Predstava mi se jako svidjela te sam je mogla pratiti bez ikakvih problema" rekla nam je Katarina Ivkić, jedna od korisnica Udruge Zamisli. Gordana Glibo, također jedna od osoba oštećenoga vida i velika zaljubljenica u kazalište dodala je kako treba imati što više takvih sadržaja jer su inače osobe oštećenoga vida, u pogledu kulturnog sadržaja, posve diskriminirane. "Večer je počela i završit će sjajno" dodao je dobro raspoloženi Antonio.

"Želimo zahvaliti Gavelli što se odlučila na prilagodbu svog programa za osobe oštećena vida te se radujemo daljnjim predstavama, sljedećoj već u travnju" rekla je Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge ZAMISLI.