Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Započela je inicijativa "Mrak projekcije"

Udruga Zamisli i Kino Europa potpisali partnerstvo na projektu "Slušam, dakle vidim"

Udruga Zamisli i Kino Europa kreću s prikazivanje prilagođenih filmskih sadržaja za slijepe u prostoru Kino Europa. Prilagodba filmskog sadržaja osigurava se kroz projekt „Slušam, dakle vidim“. Aktivnosti projekta se odnose na izradu naracije (opisivanje neverbalnih scena) pomoću kojih slijepi mogu samostalno pratiti filmove slušajući naraciju, odnosno u studiju snimljeni zvučni zapis.
Mjesečno bi se prikazivao jedan prilagođeni film.

Na izradi će naracija raditi stručni suradnici Udruge Zamisli koji su za ovaj posao angažirani zahvaljujući suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Stručna suradnica za prilagodbu Martina Jurišić i urednik naracije Antonio Pavlović zaposleni su zahvaljujući poticajima Garancije za mlade i studenti s Odsjeka dramaturigije na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.
Ovim putem Udruga Zamisli želi približiti gradski kulturni sadržaj osobama oštećena vida, a veliko nam je zadovoljstvo da u takav pothvat Udruga kreće s jednim od najpopularnijih kina.