Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Izrada naracija sa studentima Akademije dramskih umjetnosti

Odsjek dramaturgije i Udruga Zamisli i ove akademske godine aktivno surađuju na izradi filmskih naracija za osobe oštećenoga vida

Udruga Zamisli nastavlja uspješnu suradnju s Akademijom dramskih umjetnosti i Odsjekom dramaturgije, čiji će studenti i studentice u sklopu izbornog kolegija raditi u suradnji s urednikom naracije na izradi novih tekstova.
Druga je ovo akademska godina za redom u kojoj Udruga Zamisli pruža priliku studentima
dramaturgije da se upoznaju s načinom rada na pripremi naracija s urednikom naracije i stručnim suradnikom u Udruzi - Antonijem Pavlovićem - koji je i sam slijepa osoba.

Povratne informacije od studenata prethodne generacije više su nego pozitivne te će se u ovoj sezoni odraditi čak pet tekstova za filmske naracije koje će osobe oštećenoga imati priliku pogledati na specijalnim projekcijama u organizaciji Udruge Zamisli.
"Zahvale za ovaj poduhvat idu i profesoru Tomislavu Zajecu, predstojniku Odsjeka dramaturgije koji iskazuje veliku zainteresiranost i senzibiliziranost za probleme slijepih kod praćenja audiovizualnog sadržaja. Vjerujemo da će suradnja, u najmanju ruku, biti kao do sada, a mi se radujemo novim naracijama sa studenticama i studentima ADU-a" izjavila je predsjednica Udruge Savjetlana Marijon.
"Suradnja omogućuje zainteresiranim studentima i studenticama da steknu iskustvo u drugačijem kontekstu od onoga o kojem uče na Akademiji i po tome je ovaj projekt iznimno drugačiji od uboičajenih aktivnosti u području dramaturgije. Staviti se u ulogu da se dramaturški izričaj opiše i predstavi gledatelju je izazov i vjerujemo da će studenti pokazati veliko zanimanje i stećeno iskustvo primijenjivati u budućim praksama" dodaje Marijon.