Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Pet tekstova za pet naracija

Završila je još jedna akademska godina, a s njom i još jedna godina suradnje s Akademijom dramskih umjetnosti. Iza nas je pet tekstova za pet naracije te iskustva petero studenata/ica koji su svojim radom pridonijeli projektu "Slušam, dakle vidim".

Petero studentica i studenata Odsjeka dramaturgije Akademije dramskih umjetnosti odradilo je praksu o načinima stvaranja naracija za osobe oštećena vida u Udruzi Zamisli. Studentice i studenti radili su na pet domaćih dugometražnih igranih filmova, a rezultat je pet tekstova naracija koji su spremni za snimanje u studiju.
Ovo je još jedna godina u kojoj Udruga Zamisli i Odsjek dramaturgije sudjeluju u promicanju mogućnosti kvalitetnog praćenja audiovizualnog sadržaja za osobe oštećena vida, te treći semestar u kojem studentice i studenti izrađuju naracije sa stručnim suradnikom Udruge Zamisli, urednikom naracije, Antonijem Pavlovićem. Najavljujemo i nastavak suradnje u sljedećoj godini, te se radujemo "širenju pogleda i obzora" studenata/ica koji/e tek sada shvaćaju na koji način osobe oštećena vida gledaju filmove, serije, predstave i druge sadržaje u kulturi.
"Udruga Zamisli zahvaljuje svima koji su sudjelovali u izradi samih naracija, a posebno profesoru Tomislavu Zajecu i Akademiji dramskih umjetnosti te vjerujemo da se na samoj izradi naracije vidimo i sljedeće akademske godine s novom generacijom studentica i studenata" rekla je predsjednica Udruge, Svjetlana Marijon!
Također, predsjednica najavljuje i organiziranje proslave Dana bijelog štapa, koji se obilježava 15. listopada, u suradnji s Akademijom i svim stidenima/icama koji su do sada bili uključeni u projekt "Slušam, dakle vidim".