Udruga ZAMISLI - Slušam, dakle vidim Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ZAMISLI https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci Thu, 17 Jan 2019 05:48:46 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hr-hr Koliko je ono sestara u Gavelli? https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/503-koliko-je-ono-sestara-u-gavelli https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/503-koliko-je-ono-sestara-u-gavelli Još jedan mjesec, još jedna prilagođena predstava. Ovog puta pratit ćemo život triju sestara...

 

]]>
svjetlana.marijon@zamisli.hr (Svjetlana ) Programi udruga Thu, 23 Feb 2017 09:55:45 +0000
ZAMISLI Tri sestre i Gavella https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/502-zamisli-tri-sestre-i-gavella https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/502-zamisli-tri-sestre-i-gavella Očekuje nas još jedna predstava s naracijom u GDK Gavelli!

U srijedu 22.2. s početkom u 19:30 sati igra predstava Tri Sestre koja će biti popraćena naracijom za slijepe.

Cijene karata su, kao inače, za korisnike Udruge ZAMISLI iznosi 35 kuna.

Sve zainteresirane molimo da se jave do ponedjeljka 20.2. u 20:00 sati za svoju rezervaciju ulaznica na udruga@zamisli.hr.

Asistenti su osigurani za one koji planiraju doći sami.

Vidimo se u Gavelli!

]]>
svjetlana.marijon@zamisli.hr (Svjetlana ) Programi udruga Thu, 16 Feb 2017 06:55:39 +0000
Gledali smo Madame Bovary! https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/500-gledali-smo-madame-bovary https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/500-gledali-smo-madame-bovary Sinoć smo u Gavelli po 10. put pratili prilagođenu predstavu, izvedbu remek-djela Gospođa Bovary.

Nova je godina, no Udruga Zamisli nastavlja sa starim navikama, omogućujemo osobama oštećenog vida prilagođen kazališni sadržaj! Gospođa Bovary, remek-djelo Gustava Flauberta, deseta je po redu, deveta u nizu, prilagođena predstava Gradskog dramskog kazališta Gavella. "Počeli smo u trećem mjesecu prošle godine suradnju s Gavellom," rekao je poslije predstave Antonio Pavlović, urednik osam od deset Gavellinih naracija. "Išli smo mjesec po mjesec, predstavu po predstavu, već smo u drugoj sezoni, a ovaj broj od deset prilagođenih predstava Gavelle je fenomenalan." "Ovo je ono što ljude čini savjesnima," kaže socijalna radnica Josipa. "Kada pričamo o osobama s invaliditetom često zaboravljamo i njihove potrebe u polju kulture, a ovo je baš to." "Uživala sam," kaže Lukrecija koja je naraciju za slijepe čitala po prvi puta. "Nadam se da se svidjelo i onima koji su slušali. Radujem se sljedećoj naraciji kad bude prilike." Sljedeća predstava je već u veljači, a koja? Saznajte ovdje uskoro!

]]>
udruga.zamisli@gmail.com (admin) Programi udruga Thu, 26 Jan 2017 09:47:05 +0000
Deseta predstava s naracijom u suradnji s Gavellom! https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/499-deseta-predstava-s-naracijom-u-suradnji-s-gavellom https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/499-deseta-predstava-s-naracijom-u-suradnji-s-gavellom U utorak 24. siječnja u Gavelli biti će izvedba predstave"Gospođa Bovary" koja će, kao i prethodnih devet, biti popraćenanaracijom za slijepe!

]]>
udruga.zamisli@gmail.com (admin) Programi udruga Thu, 19 Jan 2017 14:43:48 +0000
Kraj godine u Gavelli https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/497-kraj-godine-u-gavelli https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/497-kraj-godine-u-gavelli Kako je završila prva sezona prilagodbe kazališnih predstava i što kažu naši korisnici

"Nastavlja li se i sljedeće godine?" - bilo je najčešće pitanje za vrijeme ovomjesečne kazališne izvedbe s naracijom. Prošle je srijede tim projekta "Slušam, dakle vidim" završio uspješnu godinu u prilagodbi kazališnih predstava za osobe oštećena vida. U partnerstvu s Gradskim dramskim kazalištem Gavella, Udruga je Zamisli izvela ono što se smatralo nemogućim te tako postala jedina organizacija, a Gavella jedino kazalište, koji u Hrvatskoj rade prilagodbu kazališnih predstava za osobe oštećena vida. ]]> udruga.zamisli@gmail.com (admin) Programi udruga Wed, 11 Jan 2017 08:56:47 +0000 Realizam u izvedbi Gavellina ansambla https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/496-realizam-u-izvedbi-gavellina-ansambla https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/496-realizam-u-izvedbi-gavellina-ansambla Kraj 2016. obilježavamo sa "Zločinom i kaznom"

Udruga Zamisli za kraj godine priprema odlazak na popularnu predstavu "Zločin i kazna" u izvedbi Gavellina ansambla. Predstava je nastala kao adaptacija jednog od najznačnijih romana realizam ruskog pisca Dostojevskog, a pod redateljskom palicom Zlatka Svibana. Riječ je o predstavi gdje se promišlja o zločinu i njegovoj (ne)opravdanosti, o krivnji i priznanju, kazni i pokajanju, odgovornosti i posljedicama koje smo spremni podnijeti za učinjeno. Izvedba je zakazana za 14. 12. od 19.30 - pozivamo sve korisnike da nam se pridruže!

]]>
udruga.zamisli@gmail.com (admin) Programi udruga Wed, 07 Dec 2016 11:01:10 +0000
Što smo radili u registraturi? https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/494-to-smo-radili-u-registraturi https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/494-to-smo-radili-u-registraturi Sedma predstava s naracijom u Gavelli!

I ovaj smo mjesec svim osobama oštećena vida omogućili praćanje kazališnog sadržaja, a na redu je bila predstava "U registraturi". Slijepi su imali prilike pratiti izvedbu samostalno pomoću naracije koju je čitala hrvatska glumica Dunja Sepčić.

]]>
udruga.zamisli@gmail.com (admin) Programi udruga Thu, 17 Nov 2016 14:24:30 +0000
Nova prilagođena predstava u GDK Gavella https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/493-nova-prilagoena-predstava-u-gdk-gavella https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/493-nova-prilagoena-predstava-u-gdk-gavella Ovaj se mjesec prisjećamo Ivice Kičmanovića i fatalne Laure

Krenulo se s pripremama za novu kazališnu predstavu namijenjenu osobama oštećena vida. Ovoga puta smo razgovarali s Martinom Belić, ovomjesečnom glavnom urednicom naracije: "Volim raditi i slušati naracije i zato sam se i odazvala na poziv Udruge da sudjelujem u izradi naracije za predstavu "U registraturi". Pomalo se uhodavam u posao, ali nam ide dobro".

]]>
udruga.zamisli@gmail.com (admin) Programi udruga Tue, 08 Nov 2016 11:35:59 +0000
Bili smo na par sati u okrugu Osage! https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/492-bili-smo-na-par-sati-u-okrugu-osage https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/492-bili-smo-na-par-sati-u-okrugu-osage Udruga Zamisli napravila je još jednu naraciju za slijepe u GDK Gavelli, a riječ je o nagrađivanoj predstavi "Kolovoz u okrugu Osage". Na predstavi je sudjelovalo do sada najviše ljudi u organizaciji udruge Zamisli - što slijepih, što slabovidnih, što mladih - koji su došli pogledati kako to slijepi samostalno prate kazališne izvedbe.

]]>
udruga.zamisli@gmail.com (admin) Programi udruga Tue, 01 Nov 2016 11:29:54 +0000
Šesta prilagođena predstava Gavelle! https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/487-esta-prilagoena-predstava-gavelle https://zamisli.hr/index.php/gavella-lanci/55-programi-udruga/487-esta-prilagoena-predstava-gavelle Sa zadovoljstvom možemo najaviti još jednu predstavu Gradskog dramskog kazališta Gavella koja će biti popraćena naracijom. Ovog puta odlazimo u Okrug OsageŠesta je ovogodišnja Gavellina predstava u nizu naše suradnje, koju će gledatelji oštećena vida moći pratiti samostalno. Riječ je o predstavi "Kolovoz u okrugu Osage", redateljice Slađane Kilibarde, a predstava prati zamršene odnose unutar obitelji Weston.

]]>
svjetlana.marijon@zamisli.hr (Svjetlana ) Programi udruga Tue, 25 Oct 2016 14:43:26 +0000