Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica
   
Ured za mlade s invaliditetom
  

OTVORENO ZA MLADE S INVALIDITETOM
  
Kao i u sklopu aktivnosti Klub za mlade s invaliditetom, i u sklopu ove aktivnosti postoji još njih nekoliko, a to su:


1. INFO PULT - INFORMIRANJE

Ovom aktivnošću održava se sustav informiranja i organizacije individualne pomoći mladih s invaliditetom. Također, pomaže se mladima s invaliditetom u procesu integracije i participacije u društvu, pruža se  podršku u donošenju važnih životnih odluka u procesima samostalnog života, a prije svega osigurava se pristup prijeko potrebnim informacijama. Radno vrijeme Info pulta je od 16h do 20h.
  
Info-pultInfo-pult
    


2. SMS. MAIL KOMUNIKACIJA DEŽURSTVA

Uz sms i mail komunikaciju osigurana su dežurstva na Info-pultu u Zagrebu, i to četiri sata dnevno, gdje osoba s invaliditetom može doći osobno, razgovarati i informirati se o svojim mogućnostima i pravima te načinom ostvarivanja određenog prava. Isto tako, može zatražiti pomoć ili savjet oko određene situacije ili problema, a može mu se osigurati i potrebna podrška u ostvarivanju određenih zamisli. 
 
 


3. INFO WEB


Uz direktni kontakt, putem SMS-a, e-maila ili osobno pokrenuli smo internet portal koji je bogat informativnim sadržajima informativnog karaktera (popis institucija koje kreiraju životne uvjete mladih s invaliditetom, pristup propisima, kontakt osoba nadležnih u službama za osobe s invaliditetom, vijesti i zanimljivosti). Uz informacije izradili smo sadržaj o aktivnostima koje provode mladi s invaliditetom (sudjeluju s drugima u nekoj provedbi ili samostalno rade na ukljanjanju nekog problema). Poseban rezultat uključivanja većeg broja mladih s invaliditetom polučio je Info-web, dio web stranice na kojemu se objavljuju članci koje pišu mladi s invaliditetom.
 

Voditeljica ureda: Anita Džombić