U sklopu projekta "Kreativna reakcija za nenasilje", sredinom veljače proveli smo trodnevni trening o nenasilju.

Cilj treninga (održanog od 15. do 17. veljače) bio je osvijestiti i ojačati sudionike za povratak u svakodnevicu i međuvršnjački suživot bez nasilja te ih usmjeriti i ohrabriti na korištenje postojećih resursa u vlastitom okruženju, a kako bi se osjećali sigurno i podržano u borbi protiv različitih oblika nasilja. Sudionici su učili kako asertivno i konstruktivno komunicirati na način da međuljudska komunikacija bude alat za nenasilno rješavanje sukoba.

Osim komunikacije i nenasilnog rješavanja sukoba, tema su bile i emocije te njihova uloga u zadovoljavanju temeljnih ljudskih potreba i kod razumijevanja nasilja općenito. Zadnji dan treninga je bio posvećen učenju o toleranciji i njoj suprotstavljenoj diskriminaciji te općenito o pojavnim oblicima nasilja. Sve su teme obrađene interaktivno, korištenjem kreativnih metoda u grupnom radu te uz puno diskusija, primjera iz života i međusobnog bodrenja među članovima grupe.

Na treningu su sudjelovali učenici zagrebačkih škola koje su partneri na ovom projektu: Prve ekonomske škole, Škole za cestovni promet i Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju. Mladi su se ponovno pokazali kao najbolji sugovornici o temama koje smatraju važnima u svojim životima, a i trenericama su dali mnoštvo korisnih, svježih informacija o aktualnim temama iz prve ruke. Izvoditeljice aktivnosti bile su psihologinja Ivana Buljan Babić iz Ambidekster kluba i Simona Mravak iz Udruge Zamisli. Projekt "Kreativna reakcija za nenasilje" Udruga Zamisli provodi uz financijsku podršku Grada Zagreba.


 

15 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE: Uvijek si imao/la kreativnu crtu za pisanje, a ne znaš otkud početi?

09 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za ZAMISLI OSICE: ZAMISLI OSICE - Volim kuhati: Razmjena recepata i ideja za brze i zdrave obroke

09 Travanj 2024

 Klub za ZAMISLI OSICE svakog utorka i četvrtka donosi zanimljive teme, a donosimo popis datuma i tema budućih Klubova. Možeš odabrati teme za sebe i provesti dio svog slobodnog...

08 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE

03 Travanj 2024

Prijavi se na radionicu „Kako se nositi sa stresom“ i nauči kako se što bolje prilagoditi stresnim situacijama.

03 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE