U sklopu projekta "Kreativna reakcija za nenasilje", sredinom veljače proveli smo trodnevni trening o nenasilju.

Cilj treninga (održanog od 15. do 17. veljače) bio je osvijestiti i ojačati sudionike za povratak u svakodnevicu i međuvršnjački suživot bez nasilja te ih usmjeriti i ohrabriti na korištenje postojećih resursa u vlastitom okruženju, a kako bi se osjećali sigurno i podržano u borbi protiv različitih oblika nasilja. Sudionici su učili kako asertivno i konstruktivno komunicirati na način da međuljudska komunikacija bude alat za nenasilno rješavanje sukoba.

Osim komunikacije i nenasilnog rješavanja sukoba, tema su bile i emocije te njihova uloga u zadovoljavanju temeljnih ljudskih potreba i kod razumijevanja nasilja općenito. Zadnji dan treninga je bio posvećen učenju o toleranciji i njoj suprotstavljenoj diskriminaciji te općenito o pojavnim oblicima nasilja. Sve su teme obrađene interaktivno, korištenjem kreativnih metoda u grupnom radu te uz puno diskusija, primjera iz života i međusobnog bodrenja među članovima grupe.

Na treningu su sudjelovali učenici zagrebačkih škola koje su partneri na ovom projektu: Prve ekonomske škole, Škole za cestovni promet i Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju. Mladi su se ponovno pokazali kao najbolji sugovornici o temama koje smatraju važnima u svojim životima, a i trenericama su dali mnoštvo korisnih, svježih informacija o aktualnim temama iz prve ruke. Izvoditeljice aktivnosti bile su psihologinja Ivana Buljan Babić iz Ambidekster kluba i Simona Mravak iz Udruge Zamisli. Projekt "Kreativna reakcija za nenasilje" Udruga Zamisli provodi uz financijsku podršku Grada Zagreba.


 

29 Kolovoz 2023

Udruga Zamisli na samom je kraju provedbe dva projekta prilagodbe literature financiranih sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.U sklopu projekta „Prilagodba literature...

06 Srpanj 2023

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Zagreb koji je partner Udruzi ZAMISLI na projektu.

05 Srpanj 2023

Održat će se završna konferencija projekta  „Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada”.

19 Lipanj 2023

 MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu o digitalnom marketingu za potrebe udruge.

23 Svi 2023

MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu „Kako se pripremiti za tržište rada?“. Radionica je bila za osobe s invaliditetom koje žele pronaći posao.

02 Svi 2023

S ponosom dijelimo jedan od rezultata projekta BeUp2Date u kojem smo bili partneri Centru UP2DATE!