Završena je druga i krenula treća godina provedbe programa "Centar podrške - Neovisan život". Podsjetimo, cilj je uključivanje osoba s invaliditetom u svakodnevni aktivni život zajednice pružanjem relevantnih socijalnih usluga (prijevoz, prilagodba literature...). U sklopu programa će se osigurati usluga savjetovanja te ćemo zagovarati prava osoba s invaliditetom. Pružit ćemo podršku osobama s invaliditetom za polaganje ispita državne mature.

"Centar podrške – Neovisan život" koji provodi Udruga Zamisli, uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike iz Poziva za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje 2020. do 2023. godine.

U drugoj godini provedbe programa "Centar podrške – Neovisan život" ostvareni su sljedeći rezultati:
- 133 korisnika Savjetovališta informirano o različitim pravima, natječajima, radionicama, edukacijama…
- 6 maturanata s invaliditetom sudjelovalo je u pripremama za državnu maturu. Pripreme su se odvijale individualno uz pomoć volontera. U pripreme je bilo uključeno 8 volontera. S maturantima je održano 6 radionica (iskustva starijih/bivših studenata, tehnike učenja, termini vezani za studiranje…).
- Za 10 korisnika prilagođeno je 110 naslova literature, odnosno 33.296 stranica.
- 5 korisnica sudjelovalo je na 11 radionica kuhanja.
- 26 korisnika koristilo je prijevoz prilagođenim kombijima te je prijeđeno 14.703 kilometara u različite svrhe (odlazak na fakultet, praksu, posao, koncert, bazen, šetnju, shopping, kod doktora…).

Treća godina provedbe programa "Centar podrške - Neovisan život" počela je 1. lipnja, čime nastavljamo osiguravati preduvjete za neovisan život mladih s invaliditetom.

29 Kolovoz 2023

Udruga Zamisli na samom je kraju provedbe dva projekta prilagodbe literature financiranih sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.U sklopu projekta „Prilagodba literature...

06 Srpanj 2023

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Zagreb koji je partner Udruzi ZAMISLI na projektu.

05 Srpanj 2023

Održat će se završna konferencija projekta  „Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada”.

19 Lipanj 2023

 MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu o digitalnom marketingu za potrebe udruge.

23 Svi 2023

MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu „Kako se pripremiti za tržište rada?“. Radionica je bila za osobe s invaliditetom koje žele pronaći posao.

02 Svi 2023

S ponosom dijelimo jedan od rezultata projekta BeUp2Date u kojem smo bili partneri Centru UP2DATE!