Završena je druga i krenula treća godina provedbe programa "Centar podrške - Neovisan život". Podsjetimo, cilj je uključivanje osoba s invaliditetom u svakodnevni aktivni život zajednice pružanjem relevantnih socijalnih usluga (prijevoz, prilagodba literature...). U sklopu programa će se osigurati usluga savjetovanja te ćemo zagovarati prava osoba s invaliditetom. Pružit ćemo podršku osobama s invaliditetom za polaganje ispita državne mature.

"Centar podrške – Neovisan život" koji provodi Udruga Zamisli, uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike iz Poziva za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje 2020. do 2023. godine.

U drugoj godini provedbe programa "Centar podrške – Neovisan život" ostvareni su sljedeći rezultati:
- 133 korisnika Savjetovališta informirano o različitim pravima, natječajima, radionicama, edukacijama…
- 6 maturanata s invaliditetom sudjelovalo je u pripremama za državnu maturu. Pripreme su se odvijale individualno uz pomoć volontera. U pripreme je bilo uključeno 8 volontera. S maturantima je održano 6 radionica (iskustva starijih/bivših studenata, tehnike učenja, termini vezani za studiranje…).
- Za 10 korisnika prilagođeno je 110 naslova literature, odnosno 33.296 stranica.
- 5 korisnica sudjelovalo je na 11 radionica kuhanja.
- 26 korisnika koristilo je prijevoz prilagođenim kombijima te je prijeđeno 14.703 kilometara u različite svrhe (odlazak na fakultet, praksu, posao, koncert, bazen, šetnju, shopping, kod doktora…).

Treća godina provedbe programa "Centar podrške - Neovisan život" počela je 1. lipnja, čime nastavljamo osiguravati preduvjete za neovisan život mladih s invaliditetom.

15 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE: Uvijek si imao/la kreativnu crtu za pisanje, a ne znaš otkud početi?

09 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za ZAMISLI OSICE: ZAMISLI OSICE - Volim kuhati: Razmjena recepata i ideja za brze i zdrave obroke

09 Travanj 2024

 Klub za ZAMISLI OSICE svakog utorka i četvrtka donosi zanimljive teme, a donosimo popis datuma i tema budućih Klubova. Možeš odabrati teme za sebe i provesti dio svog slobodnog...

08 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE

03 Travanj 2024

Prijavi se na radionicu „Kako se nositi sa stresom“ i nauči kako se što bolje prilagoditi stresnim situacijama.

03 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE