Završena je druga i krenula treća godina provedbe programa "Centar podrške - Neovisan život". Podsjetimo, cilj je uključivanje osoba s invaliditetom u svakodnevni aktivni život zajednice pružanjem relevantnih socijalnih usluga (prijevoz, prilagodba literature...). U sklopu programa će se osigurati usluga savjetovanja te ćemo zagovarati prava osoba s invaliditetom. Pružit ćemo podršku osobama s invaliditetom za polaganje ispita državne mature.

"Centar podrške – Neovisan život" koji provodi Udruga Zamisli, uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike iz Poziva za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje 2020. do 2023. godine.

U drugoj godini provedbe programa "Centar podrške – Neovisan život" ostvareni su sljedeći rezultati:
- 133 korisnika Savjetovališta informirano o različitim pravima, natječajima, radionicama, edukacijama…
- 6 maturanata s invaliditetom sudjelovalo je u pripremama za državnu maturu. Pripreme su se odvijale individualno uz pomoć volontera. U pripreme je bilo uključeno 8 volontera. S maturantima je održano 6 radionica (iskustva starijih/bivših studenata, tehnike učenja, termini vezani za studiranje…).
- Za 10 korisnika prilagođeno je 110 naslova literature, odnosno 33.296 stranica.
- 5 korisnica sudjelovalo je na 11 radionica kuhanja.
- 26 korisnika koristilo je prijevoz prilagođenim kombijima te je prijeđeno 14.703 kilometara u različite svrhe (odlazak na fakultet, praksu, posao, koncert, bazen, šetnju, shopping, kod doktora…).

Treća godina provedbe programa "Centar podrške - Neovisan život" počela je 1. lipnja, čime nastavljamo osiguravati preduvjete za neovisan život mladih s invaliditetom.

22 Lipanj 2022

Na štandu na Trgu John F. Kennedy 8 (u blizini Škole za cestovni promet) 23. lipnja (od 10 do 14 sati) i 27. lipnja (od 11 do 15 sati) mladi, njihovi roditelji i svi...

21 Lipanj 2022

Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom "ZAMISLI" u partnerstvu sa Savezom “SUMSI” i Centrom za mlade provodi "Edukacije za jačanje civilnog...

10 Lipanj 2022

Centar UP2DATE objavljuje Poziv za upis polaznika u Program izobrazbe "Radno pravo i zapošljavanje s naglaskom na osobe s invaliditetom i posebne okolnosti".

31 Svi 2022

Završena je druga i krenula treća godina provedbe programa "Centar podrške - Neovisan život". Podsjetimo, cilj je uključivanje osoba s invaliditetom u svakodnevni aktivni život...

21 Travanj 2022

Pozivamo Vas da posjetite naš info štand u sklopu ulične kampanje za projekt "Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada“, koja će se održati u ponedjeljak i...

06 Travanj 2022

Treći partnerski sastanak u sklopu projekta "Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada" (UP.01.2.0.04.0047).