Svi ljudi žele učiniti nešto dobro i ispuniti određenu svrhu. Upravo zato smo kao pojedinci skloni filantropiji, tj. želimo poduzimati akcije za opće dobro. Oni koji doniraju, organizacijama daju svoje povjerenje, a time postaju dio sna koji organizacija želi ispuniti.

Osjećaj svrhe potiče pojedince, jer žele da netko sutra ima ono što danas nema, a oni imaju. Za to su potrebna jednostavna rješenja u kojima pojedinac može sudjelovati na način koji je za njega prihvatljiv. Kako doći do ovakvih rješenja kroz fundrasing i crowdfunding, saznali su sudionici edukacije "Fundrasing i crowdfunding - inovativni modeli financiranja projekta". Dinamičnu edukaciju u kojoj je stjecanje znanja bilo obogaćeno praktičnim primjerima vodila je Mladenka Majerić.

Sudionici su stekli vještine za planiranje i provedbu fundraising aktivnosti te uspješnu komunikaciju prema donatorima. Promatrajući fundrasing kroz prizmu izgradnje odnosa, sudionici edukacije učili su o razmjeni vrijednosti s donatorima. "Do ove edukacije nisam bila svjesna da je fundrasing dvosmjerna ulica, jer i donatori dobivaju dok daju.", rekla je jedna od sudionica radionice.

Edukacija "Fundrasing i crowdfunding - inovativni modeli financiranja projekta" održana je u četvrtak (20. listopada) u sklopu projekta "Edukacije za jačanje civilnog društva" UP.04.2.1.11.0136. Projekt će ojačati ljudske kapacitete Udruge ZAMISLI te partnera na projektu, Saveza SUMSI i Centra za mlade Zagreb. Projekt traje 18 mjeseci, a financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda, iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice".

15 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE: Uvijek si imao/la kreativnu crtu za pisanje, a ne znaš otkud početi?

09 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za ZAMISLI OSICE: ZAMISLI OSICE - Volim kuhati: Razmjena recepata i ideja za brze i zdrave obroke

09 Travanj 2024

 Klub za ZAMISLI OSICE svakog utorka i četvrtka donosi zanimljive teme, a donosimo popis datuma i tema budućih Klubova. Možeš odabrati teme za sebe i provesti dio svog slobodnog...

08 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE

03 Travanj 2024

Prijavi se na radionicu „Kako se nositi sa stresom“ i nauči kako se što bolje prilagoditi stresnim situacijama.

03 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE