Svi ljudi žele učiniti nešto dobro i ispuniti određenu svrhu. Upravo zato smo kao pojedinci skloni filantropiji, tj. želimo poduzimati akcije za opće dobro. Oni koji doniraju, organizacijama daju svoje povjerenje, a time postaju dio sna koji organizacija želi ispuniti.

Osjećaj svrhe potiče pojedince, jer žele da netko sutra ima ono što danas nema, a oni imaju. Za to su potrebna jednostavna rješenja u kojima pojedinac može sudjelovati na način koji je za njega prihvatljiv. Kako doći do ovakvih rješenja kroz fundrasing i crowdfunding, saznali su sudionici edukacije "Fundrasing i crowdfunding - inovativni modeli financiranja projekta". Dinamičnu edukaciju u kojoj je stjecanje znanja bilo obogaćeno praktičnim primjerima vodila je Mladenka Majerić.

Sudionici su stekli vještine za planiranje i provedbu fundraising aktivnosti te uspješnu komunikaciju prema donatorima. Promatrajući fundrasing kroz prizmu izgradnje odnosa, sudionici edukacije učili su o razmjeni vrijednosti s donatorima. "Do ove edukacije nisam bila svjesna da je fundrasing dvosmjerna ulica, jer i donatori dobivaju dok daju.", rekla je jedna od sudionica radionice.

Edukacija "Fundrasing i crowdfunding - inovativni modeli financiranja projekta" održana je u četvrtak (20. listopada) u sklopu projekta "Edukacije za jačanje civilnog društva" UP.04.2.1.11.0136. Projekt će ojačati ljudske kapacitete Udruge ZAMISLI te partnera na projektu, Saveza SUMSI i Centra za mlade Zagreb. Projekt traje 18 mjeseci, a financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda, iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice".

29 Kolovoz 2023

Udruga Zamisli na samom je kraju provedbe dva projekta prilagodbe literature financiranih sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.U sklopu projekta „Prilagodba literature...

06 Srpanj 2023

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Zagreb koji je partner Udruzi ZAMISLI na projektu.

05 Srpanj 2023

Održat će se završna konferencija projekta  „Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada”.

19 Lipanj 2023

 MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu o digitalnom marketingu za potrebe udruge.

23 Svi 2023

MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu „Kako se pripremiti za tržište rada?“. Radionica je bila za osobe s invaliditetom koje žele pronaći posao.

02 Svi 2023

S ponosom dijelimo jedan od rezultata projekta BeUp2Date u kojem smo bili partneri Centru UP2DATE!