26. listopada 2022. održana je početna konferencija projekta „Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada“ koji je usmjeren na podršku uključivanju na tržištu rada jedne do sada zapostavljene skupine mladih – neaktivnih osoba u NEET statusu.

Ivana Kuzmanić iz udruge Zamisli istaknula je kako se pod neaktivne NEETovce smatraju mladi do 29 godina starosti koji ne rade, nisu u sustavu redovitog obrazovanja ili obrazovanja odraslih te također nisu evidentirani pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Prema statističkim podacima analize Ekonomskog instituta, Hrvatska je 2017. godine bila četvrta država EU s najvišom stopom NEET stanovništva. Ispred nje su Italija, Cipar i Grčka.

Antonio Matković iz Instituta za razvoj tržišta rada predstavio je ukratko projekt, koji planira obuhvatiti 25 mladih neaktivnih NEET-ovaca na području Grada Zagreba. Projekt pruža vrlo intenzivnu i individualnu podršku svakom korisniku, koja je za korisnika u potpunosti besplatna. To uključuje individualno karijerno savjetovanje, grupne klubove za zapošljavanje, različite radionice za razvoj mekih vještina, psihosocijalno savjetovanje te osposobljavanje kroz različite programe. Dodatno, za dio korisnika koji imaju interes za pokretanje vlastitog poduzeća, pruža se podrška za samozapošljavanje, razvoj poslovnog plana i prijavu za potpore za samozapošljavanje. Svaki korisnik kroz cijelo sudjelovanje u projektu ima svog osobnog socijalnog mentora koji ih prati kroz sve aktivnosti i pomaže da uspiju u uključivanju na tržište rada.

Korisnica projekta Marija Pejić opisala je svoje dosadašnje iskustvo na projektu i istaknula da se u program prijavila jer joj je želja raditi s djecom, a projekt nudi prekvalifikaciju za dadilju preko kojeg to može ostvariti. Pozvao je mlade da se prijave za sudjelovanje u projektu kako bi se također mogli uključiti. Upravo su u tijeku upisi korisnika u različite obrazovne programe, kao što su edukacije za nutricionista, dadilju, masera i druge programe cjelokupnu podršku i obrazovne programe. Više informacija o uključivanju u projektu pronađite na poveznici.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 14. srpnja 2021. godine između Ministarstva za rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Instituta za razvoj tržišta rada. Projekt vrijedan 1.185.548,00 kn, financiran je iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava je 1.185.548,00 kn. Projekt traje 24 mjeseca odnosno do 14. srpnja 2023. godine.

29 Kolovoz 2023

Udruga Zamisli na samom je kraju provedbe dva projekta prilagodbe literature financiranih sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.U sklopu projekta „Prilagodba literature...

06 Srpanj 2023

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Zagreb koji je partner Udruzi ZAMISLI na projektu.

05 Srpanj 2023

Održat će se završna konferencija projekta  „Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada”.

19 Lipanj 2023

 MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu o digitalnom marketingu za potrebe udruge.

23 Svi 2023

MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu „Kako se pripremiti za tržište rada?“. Radionica je bila za osobe s invaliditetom koje žele pronaći posao.

02 Svi 2023

S ponosom dijelimo jedan od rezultata projekta BeUp2Date u kojem smo bili partneri Centru UP2DATE!