U ponedjeljak 12.12.2022. godine Savez SUMSI u partnerstvu s Europskim gospodarskim i socijalnim odborom organizira studijski posjet EGSO-u i okrugli stol: "Neovisan život osoba s invaliditetom i kako se nositi s predrasudama".

Suradnici, aktivisti Saveza SUMSI i članica putuju u Bruxelles kako bi obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom, Dan ljudskih prava i dijeljenje iskustava života osoba s invaliditetom, s naglaskom na predrasudama. Svatko od sudionika progovorit će o predrasudama u različitim područjima života: Obrazovanje, mobilnost, roditeljstvo i uključenost osoba s invaliditetom u kulturni sadržaj. Iako raspolažemo s 3 minute po govorniku, svaka priča je dovoljno autentična i snažna da osvijesti slušatelje o važnosti razumijevanja osoba s invaliditetom i razbijanju predrasuda.

Prije samog početka izlaganja reproducirat će se film "Seks s invaliditetom" u režiji Maria Kovačam, koji donosi emocionalna i seksualna iskustva, razmišljanja, priče i anegdote petero mladih ljudi kojima invaliditet ne čini prepreku u bogatom društvenom životu.

29 Kolovoz 2023

Udruga Zamisli na samom je kraju provedbe dva projekta prilagodbe literature financiranih sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.U sklopu projekta „Prilagodba literature...

06 Srpanj 2023

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Zagreb koji je partner Udruzi ZAMISLI na projektu.

05 Srpanj 2023

Održat će se završna konferencija projekta  „Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada”.

19 Lipanj 2023

 MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu o digitalnom marketingu za potrebe udruge.

23 Svi 2023

MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu „Kako se pripremiti za tržište rada?“. Radionica je bila za osobe s invaliditetom koje žele pronaći posao.

02 Svi 2023

S ponosom dijelimo jedan od rezultata projekta BeUp2Date u kojem smo bili partneri Centru UP2DATE!