MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu „Kako se pripremiti za tržište rada?“. Radionica je bila za osobe s invaliditetom koje žele pronaći posao.

Radionica je započela razgovorom o vlastitim iskustvima sudionika u traženju posla i predstavljanjem preliminarnih rezultata istraživanja o položaju osoba s invaliditetom na tržištu rada.

U sklopu radionice, sudionici su usavršili:

  1. Kako napisati životopis
  2. Kako napisati molbu za posao
  3. Kako se pripremiti na razgovoru za posao

Sudionici su bili aktivni postavljajući pitanja i iznoseći komentare te se radionica malo oduljila. Aktivnost sudionika potvrđuje da za ovakvim radionicama postoji potreba. Dodatna prednost sudjelovanja je da su svi sudionici dobili komentare na vlastiti životopis kako bi ga usavršili.

Jedan od voditelja radionice zaključuje:

”Prije svega, htjeli bismo se zahvaliti svim sudionicima radionice na dolasku, bilo uživo u prostore udruge Zamisli, bilo ona daljinu, ’spajanjem’ na zoom preko laptopa i osobnih računala. Vrijeme je bilo takvo da bismo svi nekako najradije ostali u krevetima, ali na koncu su svi koji su se prijavili prisustvovali radionici. I ne samo da su prisustvovali, već su nas ugodno iznenadili brojnim pitanjima, dijeljenjem vlastitih iskustava vezanih uz selekcijske procese te komentarima i sugestijama koje su nam itekako dali ’materijala’ za razmišljanje. Upravo iz tog razloga je i sama radionica, umjesto predviđenih sat i pol, potrajala nešto duže. No, vjerujemo da je vrijedilo! Kao što smo na koncu našeg jučerašnjeg druženja najavili, ovo je samo prvi korak, odnosno prva u nizu radionica koje planiramo u suradnji s udrugom Zamisli te se veselimo budućim druženjima.”- Alen Mrvac, novinar portala MojPosao

 

Izvor: Udruga ZAMISLI

29 Kolovoz 2023

Udruga Zamisli na samom je kraju provedbe dva projekta prilagodbe literature financiranih sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.U sklopu projekta „Prilagodba literature...

06 Srpanj 2023

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Zagreb koji je partner Udruzi ZAMISLI na projektu.

05 Srpanj 2023

Održat će se završna konferencija projekta  „Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada”.

19 Lipanj 2023

 MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu o digitalnom marketingu za potrebe udruge.

23 Svi 2023

MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu „Kako se pripremiti za tržište rada?“. Radionica je bila za osobe s invaliditetom koje žele pronaći posao.

02 Svi 2023

S ponosom dijelimo jedan od rezultata projekta BeUp2Date u kojem smo bili partneri Centru UP2DATE!