MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu „Kako se pripremiti za tržište rada?“. Radionica je bila za osobe s invaliditetom koje žele pronaći posao.

Radionica je započela razgovorom o vlastitim iskustvima sudionika u traženju posla i predstavljanjem preliminarnih rezultata istraživanja o položaju osoba s invaliditetom na tržištu rada.

U sklopu radionice, sudionici su usavršili:

  1. Kako napisati životopis
  2. Kako napisati molbu za posao
  3. Kako se pripremiti na razgovoru za posao

Sudionici su bili aktivni postavljajući pitanja i iznoseći komentare te se radionica malo oduljila. Aktivnost sudionika potvrđuje da za ovakvim radionicama postoji potreba. Dodatna prednost sudjelovanja je da su svi sudionici dobili komentare na vlastiti životopis kako bi ga usavršili.

Jedan od voditelja radionice zaključuje:

”Prije svega, htjeli bismo se zahvaliti svim sudionicima radionice na dolasku, bilo uživo u prostore udruge Zamisli, bilo ona daljinu, ’spajanjem’ na zoom preko laptopa i osobnih računala. Vrijeme je bilo takvo da bismo svi nekako najradije ostali u krevetima, ali na koncu su svi koji su se prijavili prisustvovali radionici. I ne samo da su prisustvovali, već su nas ugodno iznenadili brojnim pitanjima, dijeljenjem vlastitih iskustava vezanih uz selekcijske procese te komentarima i sugestijama koje su nam itekako dali ’materijala’ za razmišljanje. Upravo iz tog razloga je i sama radionica, umjesto predviđenih sat i pol, potrajala nešto duže. No, vjerujemo da je vrijedilo! Kao što smo na koncu našeg jučerašnjeg druženja najavili, ovo je samo prvi korak, odnosno prva u nizu radionica koje planiramo u suradnji s udrugom Zamisli te se veselimo budućim druženjima.”- Alen Mrvac, novinar portala MojPosao

 

Izvor: Udruga ZAMISLI

26 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za Zamisli OSICE, u četvrtak  27. lipnja. Za ovaj susret očekuje vas druženje uz film “Seks  s invaliditetom” u režiji Marija Kovača.

24 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE

24 Lipanj 2024

Prijavi se na radionicu "Upravljanje vremenom" i nauči kako ispravno organizirati dnevne aktivnosti.

19 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za Zamisli OSICE, u utorak 25. lipnja pogledat ćemo zanimljiv film “Volim život” koji je u Velikoj Gorici prikazan povodom Međunarodnog...

14 Lipanj 2024

Prijavi se na radionicu „Kako se nositi sa stresom“ i nauči kako se što bolje prilagoditi stresnim situacijama.

12 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za Zamisli OSICE, u utorak 18. lipnja razgovarat ćemo o pristupačnosti javnih prostora.

 

Udruga ZAMISLI je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj
civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge.