Dana 23.10.2023., u suradnji s Albinom Žnidar, održana je motivacijska prezentacija pod nazivom "Organiziram i promoviram: kako sam započela."

Motivacijska radionica okupila je pet mladih osoba s invaliditetom s završenim srednjim i visokoškolskim obrazovanjem. Fokus radionice bio je usmjeren na samozapošljavanje i poduzetništvo osoba s invaliditetom.

Teme radionice i rasprave

Uvodna tema radionice bila je razmatranje osobnih stavova o uspjehu u poslovnom i poduzetničkom kontekstu. Sudionici su iznosili svoje stavove, koji su bili polazišne točke za daljnju raspravu koja je uključila osobne i profesionalne kompetencije sudionika, njihove interese i prepreke s kojima se suočavaju pri zapošljavanju ili samozapošljavanju.

Albina Žnidar, izvoditeljica radionice, podijelila je svoju vlastitu priču o četrnaestogodišnjem iskustvu samozapošljavanja osobe s invaliditetom. Istaknula je svoje iskustvo, izazove i prednosti samozapošljavanja te naglasila potrebu za realnim sagledavanjem svih aspekata tog puta.

Zaključci radionice

Sudionici su tijekom radionice imali priliku postavljati pitanja i raspravljati o svojim nedoumicama što je dovelo do zaključka da postoje mogućnosti za samozapošljavanje i podršku u društvu za osobe s invaliditetom. Naglašena je potreba za stvaranjem jedinstvenog informativnog i kompetentnog mjesta koje bi pružalo sve potrebne informacije osobama s invaliditetom koje se žele baviti poduzetništvom.

- Motivacijska prezentacija bila je izuzetno pozitivno iskustvo, potičući sudionike na razmišljanje i prve korake prema ostvarenju radnog mjesta ili samozapošljavanju. Invaliditet ne smije biti prepreka u ostvarivanju ciljeva na tržištu rada - zaključak je radionice.

Ova prezentacija dio je  projekta pod nazivom "Kako zaraditi i neovisno živjeti? - osnaživanje za tržište rada," koji se financira iz proračuna Grada Zagreba.

26 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za Zamisli OSICE, u četvrtak  27. lipnja. Za ovaj susret očekuje vas druženje uz film “Seks  s invaliditetom” u režiji Marija Kovača.

24 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE

24 Lipanj 2024

Prijavi se na radionicu "Upravljanje vremenom" i nauči kako ispravno organizirati dnevne aktivnosti.

19 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za Zamisli OSICE, u utorak 25. lipnja pogledat ćemo zanimljiv film “Volim život” koji je u Velikoj Gorici prikazan povodom Međunarodnog...

14 Lipanj 2024

Prijavi se na radionicu „Kako se nositi sa stresom“ i nauči kako se što bolje prilagoditi stresnim situacijama.

12 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za Zamisli OSICE, u utorak 18. lipnja razgovarat ćemo o pristupačnosti javnih prostora.

 

Udruga ZAMISLI je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj
civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge.