Trening za nenasilje trajao je od 20. do 22. studenog.

Grupa srednjoškolaca prvog, drugog i trećeg razreda, iz različitih škola sudjelovala je na trodnevnom treningu za nenasilje. Kroz tri dana, u poučnoj i zabavnoj atmosferi, učenici su promišljali i raspravljali o temi nasilja te identitetu, predrasudama i diskriminaciji.

Srednjoškolci su iznosili svoje zaključke o nasilju putem interneta, nasilju u partnerskim odnosima, uzrocima nasilja, posljedicama i drugim pojmovima vezanima uz ovu temu uz voditeljicu Antoniju Nikolaš. Drugoga dana voditeljsku palicu preuzeo je Mario Kovač, hrvatski kazališni i filmski redatelj, koji je održao radionicu Boal, kazališne tehnika kojom se mogu prikazati razne situacije i ući u likove, a učenici su kroz ovu tehniku također obrađivali temu nasilja. Posljednjeg dana, u fokusu su bile predrasude, diskriminacija i govor mržnje.

Trening je dio projekta Kreativne Reakcije na nenasilje kojeg provodi Udruga Zamisli uz financijsku podršku Grada Zagreba. 

26 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za Zamisli OSICE, u četvrtak  27. lipnja. Za ovaj susret očekuje vas druženje uz film “Seks  s invaliditetom” u režiji Marija Kovača.

24 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE

24 Lipanj 2024

Prijavi se na radionicu "Upravljanje vremenom" i nauči kako ispravno organizirati dnevne aktivnosti.

19 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za Zamisli OSICE, u utorak 25. lipnja pogledat ćemo zanimljiv film “Volim život” koji je u Velikoj Gorici prikazan povodom Međunarodnog...

14 Lipanj 2024

Prijavi se na radionicu „Kako se nositi sa stresom“ i nauči kako se što bolje prilagoditi stresnim situacijama.

12 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za Zamisli OSICE, u utorak 18. lipnja razgovarat ćemo o pristupačnosti javnih prostora.

 

Udruga ZAMISLI je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj
civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge.