Konferencija je okupila veliki broj Mladih lidera i ostalih sudionika.

U četvrtak, 30. studenog, u Centru za mlade "Bunker" u Samoboru održala se Nacionalna konferencija "Mladi smo, pa šta? Vol_2". Kao dio projekta "Mreža za aktviaciju mladih", Konferencija je na neki način bila završni ispit za "Mlade lidere" koji su sami organizirali i vodili cijelu Konferenciju.

U središtu sa dvije panel rasprave: o Političkoj participaciji mladih te mentalnom zdravlju, Konferencija je okupila Mlade lidere, volontere i goste pod voditeljskom palicom Frančeske Licul i Marka Perkovića.

Panel rasprave 

O Političkoj participaciji mladih razgovarali su Marija Lugarić, prva mlada osoba u našem Saboru, Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća grada Varaždina, Marko Martinčević, predsjednik Mladih HSS-a i Timon Fabijanec, najmlađi vijećnik u Hrvatskoj.

- Mladi mogu sudjelovati u izvršnoj vlasti i donošenju odluka, te sam mislio da je ovo najbolji način da ih potaknem da se uključe i aktiviraju u politici - napomenuo je Timon Fabijanec o svojem sudjelovanju na panel raspravi.

Mentalno zdravlje mladih - mitovi ili istine" naziv je druge panel rasprave koja je uključila: mladog hrvatskog youtubera Sven Kranželić, ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta “Samobor” i voditeljicu Centra za mlade “Bunker” Jelenu Vojvodu; Mariju Žuro, mag.prim.educ. s iskustvom četverogodišnjeg volonterskog rada s mladima te kliničku psihologinju Kristinu Jelić, direktoricu Centra za obitelj “JuJu”.

- Mentalno zdravlje nije samo kada stvari "zaguste", o mentalnom zdravlju treba se voditi računa i kada su stvari u redu, kako bi ono ostalo u redu - naglasila je Jelena Vojvoda.

26 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za Zamisli OSICE, u četvrtak  27. lipnja. Za ovaj susret očekuje vas druženje uz film “Seks  s invaliditetom” u režiji Marija Kovača.

24 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE

24 Lipanj 2024

Prijavi se na radionicu "Upravljanje vremenom" i nauči kako ispravno organizirati dnevne aktivnosti.

19 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za Zamisli OSICE, u utorak 25. lipnja pogledat ćemo zanimljiv film “Volim život” koji je u Velikoj Gorici prikazan povodom Međunarodnog...

14 Lipanj 2024

Prijavi se na radionicu „Kako se nositi sa stresom“ i nauči kako se što bolje prilagoditi stresnim situacijama.

12 Lipanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za Zamisli OSICE, u utorak 18. lipnja razgovarat ćemo o pristupačnosti javnih prostora.

 

Udruga ZAMISLI je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj
civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge.