Kad kažemo da osobe s invaliditetom trebaju biti ravnopravne u društvu, najčešće mislimo na to da bi osobama s invaliditetom trebale biti pružene jednake mogućnosti da iskoriste svoj potencijal.

Nešto rjeđe mislimo na to da bi im društvo trebalo osigurati sve potrebne preduvjete za ostvarivanje snova koje se doimaju teško ostvarivima. Najrjeđe mislimo na ostvarivanje želja koje imaju kao privatne osobe. Želja za zasnivanjem vlastite obitelji jedna je od onih koju ljudi rijetko uzimaju u obzir, pogotovo kada se radi o osobama s invaliditetom. Razlog tome vjerojatno leži u činjenici da društvo često (prešutno) razmišlja na sljedeći način: "Ta osoba već ima dovoljno problema u svom životu. Kako bi ona uopće mogla imati obitelj?". Ovakav način gledanja na život osoba s invaliditetom mnogi opravdavaju kao logičan i realan, iako nije ni jedno ni drugo. Izazovi s kojima se osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu su oni na koje je ta osoba navikla i prilagodila svoj život sukladno svojim sposobnostima i ograničenjima. Realno, to radi svakodnevno. Obiteljski život neće po tom pitanju ništa promijeniti. Istina je jedino da će stvari postati složenije, ali i pojedincima koji nemaju invaliditet život postaje složeniji kada stupe u brak, a još složeniji kada dobiju djecu. Iako se svaka osoba barem jednom u životu susrela s pitanjem: "Kako ću ja to?", to ih ne bi trebalo spriječiti da imaju vlastitu obitelj.

29 Kolovoz 2023

Udruga Zamisli na samom je kraju provedbe dva projekta prilagodbe literature financiranih sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.U sklopu projekta „Prilagodba literature...

06 Srpanj 2023

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Zagreb koji je partner Udruzi ZAMISLI na projektu.

05 Srpanj 2023

Održat će se završna konferencija projekta  „Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada”.

19 Lipanj 2023

 MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu o digitalnom marketingu za potrebe udruge.

23 Svi 2023

MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu „Kako se pripremiti za tržište rada?“. Radionica je bila za osobe s invaliditetom koje žele pronaći posao.

02 Svi 2023

S ponosom dijelimo jedan od rezultata projekta BeUp2Date u kojem smo bili partneri Centru UP2DATE!