Udruga Zamisli na samom je kraju provedbe projekta "Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente VII". Cilj je projekta studentima s oštećenjem vida pružiti priliku za ravnopravno studiranje, odnosno pružiti im pristup cjelokupnoj literaturi koja im je potrebna tijekom studija.

Projekt se provodi u partnerstvu s: Fakultetom organizacije i informatike, Sveučilištem u Rijeci, Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Zdravstvenim veleučilištem Zagreb. Kroz projekt je prilagođeno 39 naslova literature za 9 slijepih i slabovidnih studenata.

Kako je projekt utjecao na svakodnevni život korisnika? „Imao sam puno više vremena za sebe jer nisam morao previše umarati oči za učenje, što za jednu visoko slabovidnu osobu jako puno znači.", kaže Jurica Pejaković (student ZVU-a). "Sudjelovanje u projektu rasteretilo me je traženja i skeniranja literature koja mi nije dostupna.", objašnjava Augustin Lukić (student FOl-ja) te dodaje: "Literatura mi je prilagođena prema mojim potrebama i stigla je u neočekivano brzom roku, što mi je jako bitno za uspješno studiranje."

"Imam više vremena za druženje, slobodne aktivnosti, odrađivanje nekih drugih stvari koje svakodnevno moram obavljati. Jednostavno, uz ovaj mi je projekt studentski život bezbrižniji i jednostavniji.", zaključuje Danijela Vidas, studentica EFZG-a. Projekt „Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente VII“ trajat će do 28. veljače, a financira ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

16 Svi 2024

Prijavi se na radionicu "Komunikacijske vještine" i nauči kako u svakodnevnom životu asertivno komunicirati!

15 Svi 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za Zamisli OSICE, u utorak 21. svibnja razgovarat ćemo o društvenim mrežama.

13 Svi 2024

Prijavi se na radionicu „Kako se nositi sa stresom“ i nauči kako se što bolje prilagoditi stresnim situacijama.

13 Svi 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE

09 Svi 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za ZAMISLI OSICE: Novinarstvo i pisanje vijesti

07 Svi 2024

Imamo izuzetno zadovoljstvo pozvati vas na naš sljedeći okrugli stol na temu "Životno osiguranje kod osoba s invaliditetom".