Udruga Zamisli na samom je kraju provedbe projekta "Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente VII". Cilj je projekta studentima s oštećenjem vida pružiti priliku za ravnopravno studiranje, odnosno pružiti im pristup cjelokupnoj literaturi koja im je potrebna tijekom studija.

Projekt se provodi u partnerstvu s: Fakultetom organizacije i informatike, Sveučilištem u Rijeci, Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Zdravstvenim veleučilištem Zagreb. Kroz projekt je prilagođeno 39 naslova literature za 9 slijepih i slabovidnih studenata.

Kako je projekt utjecao na svakodnevni život korisnika? „Imao sam puno više vremena za sebe jer nisam morao previše umarati oči za učenje, što za jednu visoko slabovidnu osobu jako puno znači.", kaže Jurica Pejaković (student ZVU-a). "Sudjelovanje u projektu rasteretilo me je traženja i skeniranja literature koja mi nije dostupna.", objašnjava Augustin Lukić (student FOl-ja) te dodaje: "Literatura mi je prilagođena prema mojim potrebama i stigla je u neočekivano brzom roku, što mi je jako bitno za uspješno studiranje."

"Imam više vremena za druženje, slobodne aktivnosti, odrađivanje nekih drugih stvari koje svakodnevno moram obavljati. Jednostavno, uz ovaj mi je projekt studentski život bezbrižniji i jednostavniji.", zaključuje Danijela Vidas, studentica EFZG-a. Projekt „Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente VII“ trajat će do 28. veljače, a financira ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

29 Kolovoz 2023

Udruga Zamisli na samom je kraju provedbe dva projekta prilagodbe literature financiranih sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.U sklopu projekta „Prilagodba literature...

06 Srpanj 2023

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Zagreb koji je partner Udruzi ZAMISLI na projektu.

05 Srpanj 2023

Održat će se završna konferencija projekta  „Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada”.

19 Lipanj 2023

 MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu o digitalnom marketingu za potrebe udruge.

23 Svi 2023

MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu „Kako se pripremiti za tržište rada?“. Radionica je bila za osobe s invaliditetom koje žele pronaći posao.

02 Svi 2023

S ponosom dijelimo jedan od rezultata projekta BeUp2Date u kojem smo bili partneri Centru UP2DATE!