Udruga Zamisli na samom je kraju provedbe projekta "Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente VII". Cilj je projekta studentima s oštećenjem vida pružiti priliku za ravnopravno studiranje, odnosno pružiti im pristup cjelokupnoj literaturi koja im je potrebna tijekom studija.

Projekt se provodi u partnerstvu s: Fakultetom organizacije i informatike, Sveučilištem u Rijeci, Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Zdravstvenim veleučilištem Zagreb. Kroz projekt je prilagođeno 39 naslova literature za 9 slijepih i slabovidnih studenata.

Kako je projekt utjecao na svakodnevni život korisnika? „Imao sam puno više vremena za sebe jer nisam morao previše umarati oči za učenje, što za jednu visoko slabovidnu osobu jako puno znači.", kaže Jurica Pejaković (student ZVU-a). "Sudjelovanje u projektu rasteretilo me je traženja i skeniranja literature koja mi nije dostupna.", objašnjava Augustin Lukić (student FOl-ja) te dodaje: "Literatura mi je prilagođena prema mojim potrebama i stigla je u neočekivano brzom roku, što mi je jako bitno za uspješno studiranje."

"Imam više vremena za druženje, slobodne aktivnosti, odrađivanje nekih drugih stvari koje svakodnevno moram obavljati. Jednostavno, uz ovaj mi je projekt studentski život bezbrižniji i jednostavniji.", zaključuje Danijela Vidas, studentica EFZG-a. Projekt „Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente VII“ trajat će do 28. veljače, a financira ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

12 Rujan 2022

Edukaciju "Organizacija promotivne kampanje" za članove udruga Zamisli, Centra za mlade i Saveza SUMSI, Udruga Zamisli održala je u četvrtak (8. rujna).

22 Srpanj 2022

Prilika za usvajanje novih znanja i vještina te jačanje osobnih kompetencija, u svrhu povećanja mogućnosti za uključivanje na tržište rada. Projekt je namijenjen korisnicima...

22 Lipanj 2022

Na štandu na Trgu John F. Kennedy 8 (u blizini Škole za cestovni promet) 23. lipnja (od 10 do 14 sati) i 27. lipnja (od 11 do 15 sati) mladi, njihovi roditelji i svi...

21 Lipanj 2022

Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom "ZAMISLI" u partnerstvu sa Savezom “SUMSI” i Centrom za mlade provodi "Edukacije za jačanje civilnog...

15 Lipanj 2022

U sklopu projekta Edukacije za jačanje civilnog društva UP.04.2.1.11.0136 koju provodi kao nositelj projekta Udruga ZAMISLI u partnerstvu sa Savezom SUMSI i Centrom za mlade...

10 Lipanj 2022

Centar UP2DATE objavljuje Poziv za upis polaznika u Program izobrazbe "Radno pravo i zapošljavanje s naglaskom na osobe s invaliditetom i posebne okolnosti".