Udruga Zamisli održala konferenciju o nenasilju u sklopu projekta "Kreativna REakcija za nenasilje" u srijedu, 26. svibnja, od 10 do 13 sati putem ZOOM platforme. Projekt "Kreativna REakcija za nenasilje" financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Konferencija je kruna spomenutog jednogodišnjeg projekta, u koji smo uključili ukupno 29 srednjoškolaca iz suradničkih škola i škole partnera. Sudionici su bili iz različitih županija: Varaždinske, Zagrebačke, Koprivničko - križevačke i Krapinsko-zagorske te Grada Zagreba. Kroz aktivnosti smo promicali pozitivne vrijednosti te kulturu poštivanja različitosti, tolerancije i mirnog rješavanja sukoba.
Učenici uključeni u projekt su po završetku edukativnih projektnih aktivnosti, stečeno znanje podijelili s vršnjacima kroz vršnjačke prezentacije, a na taj način su i kolege iz razreda naših sudionika imali priliku biti informirani o štetnosti nasilja te potrebi za njegovim suzbijanjem i prevencijom. Budući da su mladi koji su sudjelovali u aktivnostima izrazili posebnu zabrinutost zbog velike raširenosti elektroničkog nasilja, na završnoj konferenciji naglasak je bio upravo na zaštiti mladih od elektroničkog nasilja i njegovoj prevenciji.
Osim sudionika projekta, učenika i stručnih suradnika iz suradničkih škola i škole partnera, na konferenciji su sudjelovale i partnerske organizacije Ambidekster klub i Centar Luka Ritz. Ispred Ambidekster kluba izlaganje je održala Ivana Buljan Babić, psihologinja, a ispred Centra Luka Ritz govorila je socijalna radnica Kristina Divić Čolić. O preventivnim programima i ulozi policije u rješavanju pitanja nasilja među mladima, govorila je predstavnica MUP-a, policijski službenik za prevenciju gđa. Barbara Vukalović.
Zaključeno je kako je tema nasilja među mladima uvijek relevantna te traži angažman i intervenciju različitih društvenih aktera, obitelji, škole, policije, organizacija civilnog društva i dr.. Osvještavanje, kako mladih, tako i onih koji se bave ovim pitanjem u radu s mladima treba biti prioritet. Izrazito je bitno i da se rješavanju problema elektroničkog nasilja pristupi prije svega preventivno, edukacijom djece, mladih i njihovih roditelja.
Priopćenje u PDF-u možete pronaći OVDJE.

23 Svi 2023

MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu „Kako se pripremiti za tržište rada?“. Radionica je bila za osobe s invaliditetom koje žele pronaći posao.

02 Svi 2023

S ponosom dijelimo jedan od rezultata projekta BeUp2Date u kojem smo bili partneri Centru UP2DATE!

05 Travanj 2023

Pridružite nam se u istraživanju položaja osoba s invaliditetom na tržištu rada!

17 Ožujak 2023

Stiže završna konferencija Mreže za aktivaciju mladih!

10 Ožujak 2023

Pročitajte poziv Udruge Zamisli za nadolazeću konferenciju!

08 Veljača 2023

Održan je 5. partnerski sastanak projekta "Edukacije za jačanje civilnog društva", UP.04.2.1.11.0136 održan je 31.01.2023. godine.