Pridružite nam se u istraživanju položaja osoba s invaliditetom na tržištu rada!

 U suradnji s jednom od najpoznatijih platformi za traženje posla, MojPosao,  Udruga ZAMISLI provodi zanimljivo istraživanje koje obuhvaća  tri različite skupine. Prva anketa obuhvaća samozaposlene osobe s invaliditetom, obrtnike i poduzetnike, druga zaposlene osobe s invaliditetom, a treća nezaposlene osobe s invaliditetom.

Iako poslodavci u teoriji ne bi smjeli imati predrasude prema osobama s invaliditetom, statistički podaci pokazuju da stvarnost izgleda drugačije. Naime, u Hrvatskoj je od ukupno 624.019 (HZJZ, 01.09.2022.) zaposleno samo 72.766 osoba s invaliditetom, što je pokazatelj niske stope zaposlenosti. U prvoj polovici 2022. godine osobe s invaliditetom čine 2,4 posto ukupne populacije zaposlenih osoba.

Cilj istraživanja je otkriti s kojim se izazovima osobe s invaliditetom susreću i u kakvim uvjetima rade te osvijestiti javnost, ali i poslodavce, o tim istim izazovima. Pomozite nam da dođemo do što većeg broja ispitanika i podijelite anketu sa osobama koje poznajete, a da pripadaju nekoj od gore navedenoj skupini.

Pozivamo sve osobe s invaliditetom da ispune ovu anketu i anonimno podijele svoje iskustvo i položaj u kojem se nalaze SAMO zato što su osobe s invaliditetom. Vaši odgovori mogu biti primjer dobre prakse ili korak prema promjenama i poboljšanju situacije na tržištu rada za osobe s invaliditetom.

Pozivaju se i oni koji su imali pozitivna iskustva na tržištu rada, stoga vas pozivamo vas  da podijelite i popunite anketu, te budete motivacija i ohrabrenje drugima koji su u dilemi oko zapošljavanja ili samozapošljavanja.

Pridružite nam se u stvaranju pozitivnih promjena za osobe s invaliditetom na tržištu rada!

Ankete su dostupne na linkovima:

 samozaposlene osobe s invaliditetom, obrtnike i poduzetnike

 zaposlene osobe s invaliditetom 

 nezaposlene osobe s invaliditetom

 

Izvor: Udruga ZAMISLI

29 Kolovoz 2023

Udruga Zamisli na samom je kraju provedbe dva projekta prilagodbe literature financiranih sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.U sklopu projekta „Prilagodba literature...

06 Srpanj 2023

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Zagreb koji je partner Udruzi ZAMISLI na projektu.

05 Srpanj 2023

Održat će se završna konferencija projekta  „Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada”.

19 Lipanj 2023

 MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu o digitalnom marketingu za potrebe udruge.

23 Svi 2023

MojPosao je zajedno s Udrugom ZAMISLI realizirao radionicu „Kako se pripremiti za tržište rada?“. Radionica je bila za osobe s invaliditetom koje žele pronaći posao.

02 Svi 2023

S ponosom dijelimo jedan od rezultata projekta BeUp2Date u kojem smo bili partneri Centru UP2DATE!