Pridružite nam se u istraživanju položaja osoba s invaliditetom na tržištu rada!

 U suradnji s jednom od najpoznatijih platformi za traženje posla, MojPosao,  Udruga ZAMISLI provodi zanimljivo istraživanje koje obuhvaća  tri različite skupine. Prva anketa obuhvaća samozaposlene osobe s invaliditetom, obrtnike i poduzetnike, druga zaposlene osobe s invaliditetom, a treća nezaposlene osobe s invaliditetom.

Iako poslodavci u teoriji ne bi smjeli imati predrasude prema osobama s invaliditetom, statistički podaci pokazuju da stvarnost izgleda drugačije. Naime, u Hrvatskoj je od ukupno 624.019 (HZJZ, 01.09.2022.) zaposleno samo 72.766 osoba s invaliditetom, što je pokazatelj niske stope zaposlenosti. U prvoj polovici 2022. godine osobe s invaliditetom čine 2,4 posto ukupne populacije zaposlenih osoba.

Cilj istraživanja je otkriti s kojim se izazovima osobe s invaliditetom susreću i u kakvim uvjetima rade te osvijestiti javnost, ali i poslodavce, o tim istim izazovima. Pomozite nam da dođemo do što većeg broja ispitanika i podijelite anketu sa osobama koje poznajete, a da pripadaju nekoj od gore navedenoj skupini.

Pozivamo sve osobe s invaliditetom da ispune ovu anketu i anonimno podijele svoje iskustvo i položaj u kojem se nalaze SAMO zato što su osobe s invaliditetom. Vaši odgovori mogu biti primjer dobre prakse ili korak prema promjenama i poboljšanju situacije na tržištu rada za osobe s invaliditetom.

Pozivaju se i oni koji su imali pozitivna iskustva na tržištu rada, stoga vas pozivamo vas  da podijelite i popunite anketu, te budete motivacija i ohrabrenje drugima koji su u dilemi oko zapošljavanja ili samozapošljavanja.

Pridružite nam se u stvaranju pozitivnih promjena za osobe s invaliditetom na tržištu rada!

Ankete su dostupne na linkovima:

 samozaposlene osobe s invaliditetom, obrtnike i poduzetnike

 zaposlene osobe s invaliditetom 

 nezaposlene osobe s invaliditetom

 

Izvor: Udruga ZAMISLI

15 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE: Uvijek si imao/la kreativnu crtu za pisanje, a ne znaš otkud početi?

09 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za ZAMISLI OSICE: ZAMISLI OSICE - Volim kuhati: Razmjena recepata i ideja za brze i zdrave obroke

09 Travanj 2024

 Klub za ZAMISLI OSICE svakog utorka i četvrtka donosi zanimljive teme, a donosimo popis datuma i tema budućih Klubova. Možeš odabrati teme za sebe i provesti dio svog slobodnog...

08 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE

03 Travanj 2024

Prijavi se na radionicu „Kako se nositi sa stresom“ i nauči kako se što bolje prilagoditi stresnim situacijama.

03 Travanj 2024

Prijavi se na novu aktivnost našeg Kluba za  ZAMISLI OSICE