Centar podrške - Neovisan život


Cilj programa "Centar podrške - Neovisan život" je uključivanje osoba s invaliditetom u svakodnevni aktivni život zajednice pružanjem relevantnih socijalnih usluga. Kroz program će se osigurati usluga savjetovanja te ćemo zagovarati prava osoba s invaliditetom. Pružit ćemo podršku osobama s invaliditetom za polaganje ispita državne mature.

Aktivnosti programa: Organizirat ćemo pripreme za državnu maturu, osigurati uslugu organiziranog prilagođenog prijevoza, osigurati uslugu prilagodbe literature u digitalni oblik osobama s invaliditetom, osigurati dodatne sate za asistenciju osobama s invaliditetom i osigurati prostor za učenje vještina neovisnog življenja osoba s invaliditetom.

Partneri: Centar za socijalnu skrb Zagreb, Fakultet političkih znanosti Zagreb, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Studijski centar socijalnog rada, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Trajanje programa:  od 1. lipnja 2020. do 31. svibnja 2023.

Tko financira? Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, 190.000,00 2020./2021.

Program tim: Ivana Kuzmanić, Simona Mravak, Nevena Zubčić, Denis Marijon, Sanja Krznarić, Alen Ceković, Vinko Beblek.

Koji su očekivani rezultati?

Osigurana usluga savjetovanja kroz savjetovalište za osobe s invaliditetom, koje će biti dostupno radnim danim. Za potrebnu informaciju ili savjet korisnici će nam se moći obratiti uživo, putem telefona ili mobitela te e-mailom i osobno. Na individualnim savjetovanjima očekujemo najmanje 130 korisnika godišnje. Osim individualne usluge, savjetovalište će za svoje korisnike kvartalno provoditi radionice na teme važne korisnicima.

Za sve zainteresirane maturante i osobe s invaliditetom provest ćemo pripreme za državnu maturu, za čiju ćemo provedenu osigurati potreban broj volontera. Provodit će se individualne instrukcije te grupne radionice za maturante korisnike instrukcija.

Osigurat ćemo i prilagođen prijevoz radnim danom od 7 ujutro do 22h navečer, a po potrebi i subotom. Ukupno: 20 korisnika godišnje. Kroz program će biti prilagođena sva potrebna literatura u digitalni oblik. Prilagođena literatura bit će osigurana za 8 korisnika. Kroz uslugu asistencije pružit ćemo asistenciju za 7 korisnika.

Unajmit ćemo prostor za učenje neovisnog življenja u kojem ćemo provesti edukacije sa svrhom učenja neovisnog življenja.

INFORMACIJE O PROVEDBI


IK

IVANA KUZMANIC