International Mobility with Disabilities


Cilj projekta "International Mobility with Disabilities" je, putem IMD platforme, mladima s invaliditetom dati pristupačne informacije o svim fazama mobilnosti (prije i nakon odlaska na putovanje te tijekom samog putovanja). Projekt omogućava organizacijama i osobama koje rade s mladima te samim osobama s invaliditetom bolje razumijevanje izazova s kojima se mladi s invaliditetom susretnu kada odluče putovati u inozemstvo.

Udruga Zamisli je jedan od partnera na ovom projektu, uz još pet organizacija: ESN France, Droit au Savoir, SV Bildungswerk, JugendInfo i AHEAD. U projektu su sudjelovali stručnjaci iz: Islanda, Francuske, Njemačke, Austrije i Hrvatske.

Aktivnosti projekta: Provedeno je istraživanje o barijerama s kojima se osobe s invaliditetom susreću u mobilnosti, a prikupljeni su i primjeri dobre prakse, u smislu pružanja kvalitetne podrške mladima s invaliditetom. Kreirana je IMD platforma koja sadrži korisne kontakte, iskustva osoba s invaliditetom u mobilnosti te alate koji vode mladu osobu, ili osobu koja radi s mladima, kroz proces pripreme za mobilnost, korak po korak.

Trajanje projekta:  od veljače 2019. do svibnja 2021. godine

Tko financira? Projekt se financira kroz program Erasmus + Agencije za mlade i sport

Projektni tim: Ivana Kuzmanić, Saša Uzelac, Sanja Krznarić i Ivona Šeparović.

Koji su očekivani rezultati?

Kroz projekt su prilagođeni edukativni alati, izrađena je online platforma za mlade s invaliditetom te su objedinjene korisne informacije o mobilnosti osoba s invaliditetom. IMD platforma pruža korisne informacije, dostupne na različitim jezicima: engleskom, francuskom, njemačkom i hrvatskom.

INFORMACIJE O PROVEDBI


I

INFO